Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Urus: Výroba se rozjede v dubnu

Michal Fokt
Diskuze (10)
Už za dva měsíce začne Lamborghini vyrábět superSUV Urus. Ale s uvolňováním místa v garáži nepospíchejte!

Lamborghini si, co se ekonomických výsledků týče, v rámci koncernu Volkswagen rozhodně nevede špatně. Je ziskové, přestože vyrábí pouze dva modely a ještě navíc supersportovní. Ale když se naskýtá možnost příjmy ještě zvýšit, italská značka neváhá a škálu modelů obohatí o vůz, jenž zřejmě její zisky radikálně zvýší - luxusně-sportovní crossover Urus by měl značce dopomoci v roce 2019 dosáhnout 7000 vyrobených vozů ročně.

Šéf automobilky Stefano Domenicali oficiálně potvrdil, že se výroba nového SUV rozjede už v dubnu, ale to neznamená, že se z něj ropní šejkové budou moci radovat ještě letos. Prodej by totiž podle původních plánů měl být oficiálně zahájen až v roce 2018. A co bude lambo dělat těch zbývajících 8 měsíců?

Pro italskou sportovní značku půjde o vstup do zcela nového světa a podle Domenicaliho se na urus musí všichni pečlivě připravit - proškolit prodejce, mechaniky, připravit poprodejní služby. První vyrobené vozy budou použity jako tréninkové exempláře, další automobily budou plnit role předváděcích vozů a je třeba moudře nakonfigurovat a vyrobit skladové vozy pro zákazníky, kteří nechtějí čekat další měsíce na zadání své přesné specifikace do výroby.

Urus bude jediný model značky, nabízený s přeplňovaným motorem V8 4.0 a později bude nabízena i hybridní verze. A pokud automobilce s býkem ve znaku stále odmítáte odpustit, že se do SUV také pustila, pak vězte, že URUS nejspíš umožní Lamborghini vyrábět třetí sportovní model.

Michal Fokt
Diskuze (10)
7. 2. 2017 19:02
Re: Pěkný Porsche
Právě že předek ve mě okamžitě evokoval Porsche.
7. 2. 2017 16:38
Ubrus
tak pokud si to najde zakazniky tak roc ne ze :-)
7. 2. 2017 16:20
Predajny trhak pre Lambo
Tu nebude velmi zalezat ako to auto vyzera, ale spatne rozhodne nie je. Vela ludi si to auto kupi koli znacne a statusu. Urus sa stane najpredavanejsie Lambo. Z ekonomickeho hladiska tak Lambo vstupom do SUV segmentu spravilo najlepsie co mohlo, tak ako kedysi aj Porsche.
Avatar - Sumi2000
7. 2. 2017 15:39
Lux SUV ?
A roku 2020 bude představeno nové Bugatti SUV.
Nejlepší a nejdražší SUV světa...triturbo hybrid bude mít 2020k... >:D
Nedivím se už ničemu.

PS...Lambo vypadá fakt dobře..což se dalo čekat.
Avatar - Stejsn
7. 2. 2017 15:25
Re: Pěkný Porsche
Pravda je, že porsche je dneska naprosto tuctová značka. Tady v Praze potkám denně tak tři až čtyři.