Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery Sport: Nástupce Freelanderu na prvních fotografiích

David Bureš
Diskuze (24)

Nové kompaktní SUV se stane součástí rozšířené rodiny modelů Discovery. Auto míří do finální fáze testování.

Land Rover se chystá na premiéru kompaktního SUV Discovery Sport, jehož podobu odhaluje na prvních fotografiích. Auto na snímcích je sice zamaskované, i přes kamufláž je ale patrné, že designově bude vycházet z letošního konceptu Discovery Vision.

Snímky naznačují, že proti Discovery Vision se sériový automobil bude lišit jen v detailech. Jednotlivé prvky se zjemní a budou ve srovnání s konceptem konvenčnější.

Novinka se stane nástupcem modelu Freelander, do prodeje se dostane v příštím roce. Discovery Sport bude za příplatek dostupné v konfiguraci 5+2, na některých trzích (třeba ve Velké Británii) ale bude toto uspořádání standardem.

Discovery Sport se bude vyrábět v továrně Halewood po boku Range Roveru Evoque. Automobilka prohlašuje, že se již blíží finální fáze testování prototypů novinky. Podle dřívějšího prohlášení Land Roveru bude nástupce Freelanderu nejschopnějším a nejuniverzálnějším kompaktním SUV na trhu.

Pod kapotou automobilu se objeví nová generace motorů z rodiny Ingenium. Ty vedle Land Roveru použije i sesterský výrobce Jaguar. Platforma má být převzata z odcházejícího Freelanderu.

Zatímco dnes se prodává pouze jediný Land Rover s označením Discovery, do budoucna bude Discovery jménem pro celou rodinu modelů. Ty má spojovat praktičnost a všestrannost.

Aktuálně jsou v plánu minimálně čtyři modely s označením Discovery. Vedle nástupce dnešního Discovery a Discovery Sport se hovoří například o příchodu robustního SUV ve stylu Toyoty Land Cruiser.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - pumpkin
30. 7. 2014 09:47
Re: Mitsubishi Outlander Mk.III ?
Kým Outlander nezničili vysavačovým faceliftom.
Avatar - pumpkin
30. 7. 2014 09:36
Re: CO?
Čo je preboha na Retone pekné? 8-s Ešte by som možno prižmúril oko pri starom Ssangyoungu Korando, ale Retona je len hnus na spôsob Jeepu.
Avatar - pumpkin
30. 7. 2014 09:32
Re: CO?
Sorento podľa teba nie je SUV...Ok, to mi stačí. 8-s
30. 7. 2014 07:01
Re: Mitsubishi Outlander Mk.III ?
Při prvním poheldu mě Outlander taky napadl. ;-)
30. 7. 2014 06:13
Re: Mitsubishi Outlander Mk.III ?
Voni maj' voko pane vachmajstr... >:-[] Kam ty na to chodíš? :-)