Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Freelander bude pravděpodobně i sedmimístný

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Nejmenší zástupce britského specialisty na terénní automobily se představil v loňském roce. Vedle nejnovějších konkurentů se jeho pětidveřová karoserie s pětimístným uspořádáním interiéru začíná projevovat jako nedostatek.

Podle magazínu Auto Express je sedmisedadlové provedení současného Land Roveru Freelander na rýsovacích prknech inženýrů automobilky. K pětidveřovému modelu by se mělo toto provedení připojit do osmnácti měsíců a pomoci v konkurenčním boji proti nový rivalům, jakými jsou Peugeot 4007 a Chevrolet Captiva.

Ačkoliv vedení Land Roveru v současnosti popírá vývoj sedmimístného provedení Freelanderu, zdroj Auto Expressu uvádí, že je přepracována zadní část interiéru a v zavazadlovém prostoru bude třetí řada sedadel.

V současnosti nabízený pětimístný Freelander je dlouhý 4500 mm, což je pouze o 45 mm méně než je délka sedmimístného Peugeotu 4007. Land Rover nabízí zavazadlový prostor o objemu 1670 l, který je možné upravit pro další řadu sedadel. Změny by se měly zaměřit na podlahu zavazadlového prostoru, aby cestující v poslední řadě sedadel měli dostatek místa pro nohy.

Zatím není jasné, jestli se sedmimístný Freelander stane další modelovou řadou nebo se třetí řada sedadel stane pouze příplatkovým vybavení současných verzí E, S, SE a HSE, které jsou nabízeny s turbodieselem o objemu 2,2 litru nebo zážehovým šestiválcem o objemu 3,2 litru. Nejpravděpodobnější variantou je, že se třetí řada sedadel stane výbavou na přání u vyšších verzí, kterými jsou SE a HSE.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
1. 8. 2007 19:30
a co dál
a discovery bude desetimístná :-)