Legendy 2015: Přípravy na 2. ročník motoristické show v plném proudu

Vitek
Diskuze (1)
Více než 750 automobilů a 350 motocyklů se 13. a 14. června 2015 opět představí v anglickém parku v Praze-Bohnicích.

Oldtimery, youngtimery, hypersporty, ameriky, motocykly, kolekce Porsche a Ferrari, autosalon současných vozů, závodní auta, motokáry, dakarská Tatra, tématické výstavy a hlavně hvězdy motorsportu světového formátu, které byste v Praze nečekali. Tohle všechno bude k vidění v bohnickém parku psychiatrické nemocnice v polovině června, kdy se podruhé uskuteční motoristická show Legendy.

Úspěch loňského ročníku s víkendovou návštěvností téměř 20.000 lidí inspiroval jeho tvůrce k přípravě pokračování, které prý bude ve všech směrech lepší.

Na ploše 640.000 m2, kde každý návštěvník loni strávil průměrně pět hodin, se v letošním roce představí ještě zajímavější exponáty, kompletnější sbírky, nejdražší hypersporty současnosti nebo unikátní závodní vozy. Chybět nebude ani několik oficiálních českých premiér – odprezentuje se zde například nové Audi Q7.

A to nejen staticky, ale i v plném nasazení, na delší rychlostní zkoušce měřící 1,5 kilometru, kompletně zabezpečené podle oficiálních závodních regulí pod záštitou Autoklubu ČR. V neposlední řadě Legendy opět přivítají motoristické osobnosti celosvětové úrovně, jejichž jména budou pro mnohé opravdovým překvapením.

„Inspirovaly mě akce jako Salon Privé v Londýně, a když jsem se porozhlédl po českém prostředí a kvalitě místních akcí, rozhodl jsem se připravit Legendy jako velkou oslavu motorismu, kde na jednom místě budou k vidění ty nejkrásnější vozy napříč automobilovou historií,“ objasňuje vznik slavnosti její zakladatel Lubor Kos a dodává: „Jsem si vědom toho, že mnohé výstavy a veletrhy u nás měly v posledních letech sestupnou tendenci a s těmito stigmaty se budeme muset vypořádat i ze strany vystavovatelů. Nicméně Legendy jsou pojaty jinak, velmi stylově, à la haute couture. Chceme totiž, aby se bavil úplně každý, i ten, kdo třeba doposud v automobilech nespatřoval díla s uměleckou hodnotou.“

Letošní ročník Legend není jenom motoristickou slavností, ale také jediným letošním autosalonem konaným v České republice. Vedle historických nebo závodních exponátů se návštěvníci mohou těšit také na přehlídku současných vozů, mimo jiné značek Audi, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Seat, Subaru, Volvo nebo BMW/Mini reprezentované firmou Invelt. Její představitel Jiří Jírovec do Prahy stejně jako loni doveze exkluzivní kousky ze své sbírky, kterou od loňska rozšířil o několik exponátů ze sériové produkce i ze závodních tratí MS rallye a hlavně o několik unikátů šampionátu DTM.

Mimo to na trávu anglického parku najedou exkluzivity ze sbírky Ladislava Samohýla, které budou v kontrastu s nejmodernějšími hypersporty McLaren P1 či LaFerrari, které doplní to nejlepší z Maranella: modely F40, F50 a Enzo spolu s originálním funkčním monopostem Formule 1 po Michaelu Schumacherovi.

Novinkou se stane též výstava věnována období Škody 130 LR, vozu postaveného pro úžasnou a záhy zrušenou skupinu B, v doprovodu dobového servisního vozu továrního týmu Škoda Motorsport.

Nad celou akcí převzal záštitu Prezident Mezinárodní automobilové federace FIA Jean Todt, který se už v Praze objevil na pozvání Autoklubu Česká republika. Ten je rovněž spolupořadatelem Legend.

Rodiny jsou vítány v plném obsazení, v areálu totiž bude připravena jak rozšířená dětská, tak bohatší dámská zóna s komentovaným programem a soutěžemi o ceny.

Více detailních informací včetně mapy areálu s jednotlivými zónami a informace o vstupenkách na www.legendy.cz nebo na facebooku Legendy – Automobilová slavnost. Vstupenky aktuálně za zvýhodněnou cenu v předprodeji v síti Ticketpro nebo v kamenné prodejně a showroomu Legendy v ulici 5. května 49 v Praze 4.

Vitek
Diskuze (1)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
Avatar - Warrual
28. 3. 2015 11:18
Legendy
Letos tam musím být!