Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Alfa Romeo 75

David Bureš
Diskuze (23)
Co může tato Italka vyráběná mezi lety 1985 a 1992 nabídnout v dnešní době?

Poslední pravá Alfa je hodnocena ve třech uživatelských recenzích na Moje.auto.cz.

Alfu Romeo 75 mnozí označují za poslední pravý model této značky. Důvodem je to, že se jedná o poslední Alfu, která byla vyvinuta před převzetím této automobilky Fiatem.

Co může tato Italka vyráběná mezi lety 1985 a 1992, jedna z předchůdkyň Alfy Romeo 159, nabídnout v dnešní době?

Majitelé, kteří zveřejnili recenzi tohoto automobilu na Moje.auto.cz, se shodují v tom, že Alfa Romeo 75 nabízí parádní zvuk motoru. A to přestože každý z nich vlastní vůz s jinou motorizací.

Chváleny jsou také skvělé jízdní vlastnosti, což je dáno uspořádáním transaxle, kdy je převodovka a spojka umístěna před zadní nápravou. Díky tomu je ideální rozložení hmotnosti 50:50 mezi přední a zadní nápravou.

Slabou stránkou jsou naopak zadní brzdy, které se přehřívají. Je to dáno tím, že jsou umístěny na zadním diferenciálu. Konstruktéři při tomto řešení mysleli na neodpružené hmoty a jízdní vlastnosti, kvůli tomu však kolem brzd neproudí vzduch.

Samotnou kapitolou je i vzhled auta. Uživatel asimov přiznává, že se mu jeho Alfa začala líbit až po delší době. Uživatel pivrnec zase tvrdí, že se tento italský sedan s kabátkem od Ermanna Cressoniho nelíbí ženám.

Další poznatky z života ve společnosti Alfy Romeo 75 se dočtete na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - CIZEK
19. 7. 2011 18:46
Re: Kéžby...
no jo, spojení s Chryslerem :'-(
19. 7. 2011 11:11
Re: ?
Tak samozřejmě to nemá na takovou legendu jako je úžasný golf, ale nedá se nic dělat, holt to tak je :'-( >:D ;-)
Avatar - Enzo
19. 7. 2011 09:48
Re: ?
A proč by nebyla?
18. 7. 2011 19:44
?
Alfa 75 je legenda? To sú mi novinky... :-!
Avatar - pivrnec
18. 7. 2011 08:27
Re: Nejlepší Alfa Romeo
Na Zbraslav-Jíloviště pojedu taky pokud budu mít v cajku motor.... Pořád je jen z auta venku:-). Co se týče té HF TURBO,chci čtyřoko ale zase za ní nechci dát 80tis... Prostě musí přijít dobrá nabídka... Hezké jsou už okolo 50tis...