Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Mercedes-Benz 450 SE (W116)

David Bureš
Diskuze (0)
Jedna z nejlépe hodnocených recenzí na Moje.auto.cz je věnována prvnímu Mercedesu, který se přihlásil k označení S-Klasse.

První oficiální Mercedes-Benz třídy S (interně pojmenován jako W116) byl veřejně odhalen v září roku 1972. V nejvyšší třídě stuttgartské automobilky bylo v tu chvíli odstraněno označení typu W108/109, které nahradily nové modely 280S, 280SE a 350SE.

Půl roku na to byla představena verze 450SE s 4,5litrovým vidlicovým osmiválcem, která je hrdinkou jedné z uživatelských recenzí na Moje.auto.cz.

Uživatel --Radek-- vlastnil na první pohled zachovalý exemplář z roku 1979, který koupil s najetými 122 tisíci kilometry. Po nákupu však majitel zjistil, že třicet let života se na Mercedesu přeci jen podepsalo, což znamenalo jeho renovaci.

Automobil dostal nový lak v příslušném dobovém stříbrozeleném odstínu, všechna zkorodovaná místa na podvozku byla obroušena a ošetřena. Následovaly i další úpravy.

Mercedes-Benz 450SE je podle majitele velice pohodlný vůz, uvnitř panuje poklidná atmosféra, která není nijak zvlášť rušena aerodynamickým hlukem. Ovladače jsou velké a vyvolávají dojem robustnosti a trvanlivosti.

Pokud budeme hledat slabé stránka auta, tak je to pouze třístupňová automatická převodovka a na dnešní poměry poněkud vyšší spotřeba.

Zbývající část uživatelské recenze, včetně podrobné historie tohoto stuttgartského sedanu a srovnání s dobovou Tatrou 613 najdete na Moje.auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (0)