Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy socíku, jak je neznáte. Umělec kouzlí s auty východu, do parády si vzal i Tatraplan

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Uměli byste si představit Tatru 600 jako závodní auto s agresivním bodykitem a obrovským křídlem? Jeden umělec z Ruska ano.

Jmenuje se Andrej Tkačenko a sám o sobě tvrdí, že vytváří "paralelní sovětskou realitu". Tu v jeho podání dělají především výrazně upravené automobily bývalého východního bloku. Největší zastoupení samozřejmě mají stroje sovětské nebo ruské výroby, občas se ale dostane i na jiná vozidla. Jako je třeba zmíněný Tatraplan.

Tkačenko tyto vozy přetváří do podoby, která připomíná spíš svět hot rodů, rat rodů, agresivních závodních speciálů nebo aut s širokými body kity a sníženým podvozkem. Návrhy navíc často doprovází stylovou grafikou. A nabízí je i jako plakáty.

Spoustu Tkačenkových děl si můžete prohlédnout v galerii.

Rus ovšem některé svoje grafiky převedl také do 3D podoby a vytvořil na jejich základě krátká videa. O svých návrzích připravuje také knihu a sní o tom, že jednou na trh uvede řadu modelů a hraček pod vlastní značkou Secret Garage. Modely by samozřejmě měly vycházet z jeho návrhů.

Tkačenku tvorbu můžete sledovat také na Instagramu.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - PetrUmrd
6. 11. 2021 10:47
ČSSR
Ale zas,e nebylo vše ,,bylo úplně špatné třeba na Rujánu se jezdývalo nebo ebyly dobré byly jogurte ve skle a doktor Husák byl njvětší dveloper v SSSR