Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

LEW Big Bang: Bentley GT s maskou Bugatti Veyron

Roman Daněk
Diskuze (20)
Německý tuner LEW Design si pro majitele luxusního kupé Bentley Continental GT připravil zajímavé karosářské doplňky a pochopitelně nechybí ani vyladění pohonné jednotky.

Ladičská firma LEW Design z Německa přivezla na tuningovou výstavu do Essenu velmi zvláštní vůz. Asi se ptáte, proč zvláštní? Karosářský paket změnil základní rysy Bentley Continentalu GT k nepoznání: maska vozu připomíná Bugatti Veyron; naopak záď s difuzorem a čtveřicí koncovek od nového výfukového systému se velmi podobá Ferrari 456. Kola s 21palcovými disky ve tvaru turbíny se objevila na supersportovním autě Mercedes-Benz SLR McLaren a přední směrová světla z technologií LED kopírují Audi Q7. Styl, jakým se tuner pustil do úprav, mi připomíná pohádku o Pejskovi a kočičce, když vařili puding: naházet do rendlíku přísady, které mám rád, "protřepat, nemíchat", a ono z toho něco vznikne. Můj subjektivní názor: mně se LEW Big Bang líbí.

Mezi další zajímavé úpravy: karosérie je z karbonových kompozitů, které snižují celkovou hmotnost vozu; s laděním podvozku pomohl a nové odpružení dodal specialista na tento obor, společnost Eibach a silný brzdový systém s karbon-keramickými kotouči patří firmě Brembo. Tuner LEW se pustil do ladění pohonné jednotky a potenciál agregátu 6.0 W12 Bi-turbo je opravdu velký. Adresnými zásahy do motoru bylo dosaženo výkonu 478 kW (650 k), což je o 90 k více, než v sériové verzi. Maximální točivý moment vrostl o rovných 100 Nm na celkových 750 Nm a posunula se i nejvyšší rychlost z 318 km/h na 330 km/h.

Roman Daněk
Diskuze (20)
Avatar - Enthusiastic.driver
18. 12. 2006 16:27
Je toto mozne ??
Hmm, uz jenom cekam, kdy nekdo vyplivne Ferrari s maskou od Audi.. 8-s 8-s posledni dobou uz tu podobnych zvedacu zaludku bylo az moc... pokud to takhle pujde dal, tak mam jenom jediny vzkaz: "tuneri" vsech zemi, vylizte mi p*del :-! a vytahnete si oci a dobry vkus z tehoz mista... :-!
Avatar - donPedro
18. 12. 2006 15:14
Hulendo grando
Tož ten ogar co tuhle zhúvěřilost spáchal musem míti tedy ale řádně dobrej matroš :-!
Avatar - Ricardo
18. 12. 2006 14:21
Re: Mohli přitvrdit
>:D příplatková výbava - voňavý stromeček na zavěšení, huňatý potah volantu a na zimu poklice 14" vzor "Supersport" ;-)
18. 12. 2006 13:10
Zlatanina....
Bredok podla Bugatti, zadok na sposob Ferrari, to moze napadnut len magora. Pani asi boli v Cine...
18. 12. 2006 11:47
Ettore, Jeane...
Vidíte to, co ja? To není na přesdžku, to je na provaz :O(