Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus bude zákazníkům měnit páčky v kufru

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Problém se týká vozů Lexus ES, Lexus IS a Lexus GS. Páčka pro nouzové otevírání kufru v těchto modelech se údajně může snadno rozbít.

Největší japonská automobilka Toyota Motor nabídne zhruba 700.000 americkým majitelům vozů Lexus výměnu páčky pro nouzové otevírání zavazadlového prostoru zevnitř vozidla. Informoval o tom americký časopis Consumer Reports.

Problém se podle časopisu týká vozů Lexus ES, Lexus IS a Lexus GS vyrobených v několika uplynulých letech. Páčka pro nouzové otevírání kufru v těchto vozidlech se údajně může snadno rozbít, takže ji automobilka nahradí odolnější verzí.

Páčky, táhla či jiné prostředky pro otevření zavazadlového prostoru zevnitř vyžaduje americká leglislativa. V autech pro evropské trhy se vyskytují spíše výjimečně.

Toyota byla v uplynulých letech nucena svolat miliony vozů kvůli různým problémům, včetně nechtěného zrychlování automobilů. To mělo negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních a spolehlivých vozů. Loni byla Toyota navíc těžce zasažena ničivým zemětřesením v Japonsku a rozsáhlými záplavami v Thajsku.

V prvních třech čtvrtletích letošního roku však Toyota zvýšila celosvětový prodej o 28 procent na 7,4 milionu vozů. Vrátila se tak do čela světového automobilového trhu, když předstihla amerického konkurenta General Motors.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Avatar - twistedTSD
13. 12. 2012 23:02
Re: ŠKRABKA NA LED
Tak to tady "dlouho" nebylo...
13. 12. 2012 19:07
Re: Hmm
Klidně jsi mohl vzít kombíka... a pořídit do něj klec na přepravu psů. Tedy tchyní. >:-[]
13. 12. 2012 18:00
Re: ŠKRABKA NA LED
Pouze tem, co maji spravne vyplnenou servisni knizku a pisemne uvedeno - skrabka na led zkontrolovana.
Avatar - WinDiesel
13. 12. 2012 17:24
ŠKRABKA NA LED
Bude Škodovka měnit v garanci škrabky na led? Bude alespoň kulance? :-)
Avatar - šmoula nešika
13. 12. 2012 16:00
Re: Hmm
To je ale P.S. :-)