Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus GS: První foto nové generace?

David Bureš
Diskuze (19)
Lexus ukazuje některým svým zákazníkům, jak by mohla vypadat nová generace modelu GS.

Australské zastoupení Lexusu poslalo některým svým zákazníkům dotazník, ve kterém se měli vyjádřit k podobě nové generace modelu GS. K dotazníku byly přiloženy i snímky podobné těm, které na svém blogu již dříve zveřejnil malajský grafik Theophilus Chin.

Jak bude vypadat čtvrtá generace modelu vyšší střední třídy GS, naznačila studie LF-Gh, kterou japonská automobilka představila na dubnovém autosalonu v New Yorku.

Zákazníci Lexusu se mají v dotazníku vyjádřit, zda se jim chystaná podoba modelu GS líbí. K dotazníku byly přiloženy snímky pocházející nejspíš z dílny malajského grafika Theophilus Chin. Ten svoji představu o podobě budoucí generace Lexusu GS zveřejnil již v dubnu, a jak se zdá, byla velice přesná.

Zveřejněné snímky údajného sériového provedení se proti tomuto konceptu liší usedlejší přídí, která se spíše podobá aktuálním vozům této značky. Zadní partie se změnily jen minimálně, koncová světla mají jiný tvar.

Ve srovnání se studií LF-Gh vypadá nová generace GS na těchto snímcích usedleji, oproti současnému GS je však stále sportovnější.

Hlavními konkurenty vozu budou Audi A6, BMW řady 5, Jaguar XF a Mercedes-Benz třídy E. Nejstarší z nich (Jaguar XF) se vyrábí od roku 2008, zatímco aktuální generace Lexusu GS se na trhu objevila již v roce 2005. I to je důvodem, proč Lexus potřebuje sedan GS generačně obměnit.

Nová generace Lexusu GS se má začít vyrábět příští rok, premiéra sériového provedení by se tak mohla odehrát už letos. Vedle hybridního verze je v plánu i sportovní GS-F. Vedle silnějšího pětilitrového vidlicového osmiválce o výkonu 336 kW (450 k) by měl tento model využít více agresivních linií z prototypu LF-Gh.

Aktuální generace se na českém trhu prodává už pouze v hybridní variantě GS 450h, která kombinuje 3,5 litrovou benzinovou V6 s výkonem 218 kW a elektromotor o výkonu 147 kW. Maximální výkon hybridního systému je 254 kW. V nabídce jsou tři stupně výbavy, ta základní přijde na 1.464.000,- Kč.

David Bureš
Diskuze (19)
14. 7. 2011 15:48
Re: redakci
Ale jasně .... ale furt lepší jejich cena bez lízinku (ta vyšší) než jít do Lexusu a nechat tam 2 miliony za nového ....
14. 7. 2011 15:34
Re: redakci
V Tsushu v Modřanech mají podobného za 399.000,- ... taky s 8-válcem ... Nedávno jsem ho viděl i za 370 tis, takže ta cena není až tak nereálná .... je to 6 let staré auto s poměrně vysokýma provozníma nákladama ....
Avatar - kari.laz
14. 7. 2011 15:30
Re: trosku vacsie IS-ko
cituji:

Audi (AUDI AG) je německá společnost, která se zabývá výrobou luxusních automobilů, sídlí v Ingolstadtu v Bavorsku. Je součástí skupiny Volkswagen Group a patří k nejstarším výrobcům automobilů v Německu.
14. 7. 2011 14:49
Re: trosku vacsie IS-ko
Nepochybuji o tom, že to bude kvalitní auto nebo o tom, že jsou jeho přímý konkurenti právě 5er, A6 nebo E-klasse... Ale jak topper1982 poznal, že je to auto bez nápadu, když ještě neviděl jeho interier? Jak dokázal zhodnotit, že jsou meďáky a baworáky uplně jinde, když tu není (téměř) jediná zmínka o jeho podvozku nebo technice? - to jsem chtěl svým příspěvkem říct... Zkrátka si myslím, že je na nějaké soudy o autě trošku brzy. Jediné, co se dá momentálně zhodnotit je design a ten je (alespoň proti předchůdci) celkem povedený...
14. 7. 2011 13:24
Lexus gs novej generácie
Podľa mňa vyzerá výborne ;-)