Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LC Convertible: Koncept výkonného kabrioletu se představil v Detroitu

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
Odvodit od kupé otevřenou verzi je skoro logický krok. Japonský Lexus ukázal, jak bude vypadat kabriolet odvozený od kupé LC.

Sportovní Lexus LC Coupe si svoji světovou premiéru odbyl na autosalonu v Detroitu před třemi lety. Tehdy tady Japonci s tímto autem šokovali motoristickou veřejnost. Nyní se na stejném místě ukázala otevřená verze tohoto výjimečného automobilu. Zatím Lexus mluví o autě jako o konceptu, avšak je téměř jisté, že se vůz dostane do výroby.

To ostatně nepřímo potvrdil i Tadao Mori, vedoucí designér Lexusu LC Convertible. „Sériová verze tohoto konceptu by měla rozdávat radost ve všech ohledech. Od dynamicky střižených tvarů přes zvuk motoru až po reakce vozu při jízdě. Měly byste tak zažít vzrušení pokaždé, když se posadíte za volant.“

Tvary vozu zcela evidentně vycházejí z kupé LC, jsou však citlivě přizpůsobeny chybějící střeše. Od čelního skla přes ladné boky až po dynamickou zadní část, v níž se rafinovaně ukrývá stahovací střecha.

Výrobce zatím o tomto voze zveřejnil pouze jeho základní rozměry. Délka auta činí 4770 mm (kupé je o 10 mm kratší), na šířku auto měří 1920 mm (stejně jako kupé LC) a výšku konceptu výrobce udává 1340 mm (kupé je vysoké 1345 mm). Rozvor náprav 2870 mm je u obou karosářských verzí shodný. Auto dostalo 22palcová kola. Vzhledem k tomu, že se zatím jedná o koncept, je možné, že se uvedené údaje u sériové verze trochu změní.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Doporučujeme