Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LX: Facelift luxusnějšího Land Cruiseru v Detroitu 2012

David Bureš
Diskuze (0)
Změny na přeznačkované verzi Toyoty Land Cruiser budou převážně kosmetické.

Lexus předvede na lednovém detroitském autosalonu modernizované provedení offroadu LX. Ten je ve skutečnosti lehce upravenou Toyotou Land Cruiser.

Vzhled faceliftovaného automobilu bude lehce pozměněn. Očekávány jsou jemné změny v křivkách přídě i zádě vozu. Interiér má být až na detaily shodný s aktuální verzí Lexusu LX.

Pod kapotou zůstane 5,7litrový vidlicový osmiválec, který v současné podobě disponuje výkon 286 kW. Modernizované provedení možná dostane o něco silnější a úspornější agregát.

Pohonná jednotka v současnosti spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou s možností sekvenčního řazení. Stálý pohon roztáčí kola obou náprav přes diferenciál Torsen se zvýšenou svorností. Lexus LX je také vybaven elektronicky řízeným aktivním podvozkem, který reguluje světlou výšku vozu a výrazně omezuje náklony karoserie.

Cílem modernizace je nalákat více zákazníků. Lexus ve Spojených státech loni prodal pouze 3.983 exemplářů LX, což je mnohem méně, než kolik prodala konkurence. Za stejnou dobu Cadillac v USA prodal 26.874 kusů Escalade, Mercedes-Benz zase 19.943 exemplářů třídy GL.

Lexus v současnosti prodává třetí generaci modelu LX, prodej té první byl zahájen v roce 1996. Všechny generace byly jen upravenou Toyotou Land Cruiser.

Současný Lexus LX se prodává do roku 2007. Ve většině Evropy tento vůz nabízen není, výjimkou je však Rusko. Vedle Severní Ameriky a Ruska je LX prodáváno také v Austrálii či na Středním východě.

David Bureš
Diskuze (0)