Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus: nová strategie, nové motory pro GS

Libor Zezulka
Diskuze (7)
Lexus dosud představoval faceliftované modely v podstatě souběžně s Mercedesem a BMW. Nyní japonská automobilka mění strategii a představí například modifikace modelu GS v jiném termínu.

Lexus dosud představoval faceliftované modely v podstatě souběžně s Mercedesem a BMW. Nyní japonská automobilka mění strategii a představí modifikace v jiném termínu. Je to údajně proto, aby zajistila svým novinkám patřičnou publicitu a nestála ve stínu kupříkladu v Evropě populárnějších automobilek. Tento podzim Lexus uvede upravený model vyšší střední třídy GS, který konkuruje třídě E od Mercedesu nebo Audi A6 či BMW 5.

GS dostane místo třílitrového zážehového šestiválce jednotku s objemem 3.5 litru (taktéž šestiválcovou) a přejmenuje se z GS 300 na GS 350. Zdvihový objem se zvětší rovněž u zážehového osmiválce, a to z 4,3 litru na 4,6 litru, což znamená změnu označení z GS 430 (test této verze si můžete přečíst v našem magazínu) na GS 460. Zatím není jasné, zda model GS dostane osmistupňovou automatickou převodovku, se kterou se představí vlajková loď LS. Informoval o tom list Automotive News Europe.

Libor Zezulka
Diskuze (7)