Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus představuje koncept SUV, s nímž lze vyrazit skutečně kamkoliv

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Druhá generace modelu GX, stojícího těsně pod vrcholem v nabídce SUV prémiové japonské značky, se v rámci prezentace poslední modernizace dočkala vzniku výjimečného konceptu pro cesty do skutečné divočiny.

Na severoamerickém trhu nabízí Lexus svým zákazníkům pestrou paletu SUV. Nejmenším z je UX, nad nímž stojí NX a RX, Zatímco vrcholem jsou GX a LX. Model s označením GX je sesterským modelem Toyoty Land Cruiser a na trhu je od roku 2002. Stále aktuální druhá generace tohoto modelu nastoupila v roce 2009 a od modelového roku 2014 figuruje v nabídce výraznou maskou chladiče, spojující prakticky všechny v současnosti nabízené zástupce značky Lexus.

Lexus GX se pro modelový rok 2020 dočkal v rámci modernizace i paketu Off-Road, osvěžujícího vzhled exteriéru a provedení interiéru ve stylu nejnovějších modelů značky. V souvislosti s prezentací omlazení si Lexus připravil i koncept, který za označením GXOR ukrývá SUV, s nímž lze vyrazit do skutečného terénu.

Lexus GXOR stojí na 18palcových kolech s terénními pneumatikami a pro výlety mimo bezpečný asfalt se může mimo jiné pochlubit, novým odpružením a zvýšenou světlou výškou, ochrannými plechy podvozku, navijákem usazeným v přídi, sáním vyvedeným podél A sloupku karoserie ke střeše, světelnou rampou a robustním nosičem na střeše.

V zavazadlovém prostoru pak má GXOR umístěnu sestavu úložných schránek, v nichž může být umístěna rybářská i lovecká výbava nebo třeba motorová pila. Samotný automobil pak doplňuje přívěs, který lze rozložit v malý karavan.   

Video se připravuje ...

Pod kapotou pak má GXOR ukrývat zážehový atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l s nejvyšším výkonem 221 kW (301 k) a točivým momentem 446 N.m, spolupracujícím se šestistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Sériový Lexus GS disponuje na severoamerickém trhu stejnou technikou.

Lexus prozatím nezmiňuje možnost proměny konceptu GXOR v součást nabídky sériových modelů, ale bude jej prezentovat veřejnosti během akce FJ Summit, pořádané v Ouray v americkém Coloradu od 21. července letošního roku. Pro zájemce o takto upravený Lexus GS pak nejspíš nebude velký problém splnit si svůj sen díky řadě severoamerických společnosti, specializujících se na úpravy terénních automobilů.

Zdroj: Lexus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - drack2
21. 7. 2019 23:15
Re: Chybka
Tak dik :D
Avatar - Hammunasakra
21. 7. 2019 12:26
Re: Chybka
Proti dřívějšku = po machi(avelli)ho změnách (úrovně ACZ a úrovně diskuzní platformy) už spíš jen pár víc či míň zklamaných až znechucených = čitateľov
Avatar - speedfred
21. 7. 2019 11:46
Re: Chybka
Skúšajú akých pozorných majú čitateľov.
Avatar - Hammunasakra
21. 7. 2019 10:26
Re: Chybka
Smutně obří propad diskuzí = je všeříkající ;-\

Je to jak sem napsal jinde myslim zrovna pod tim MX-5 vs BRZ = machi(avelli)ho ta práce navíc v přesčase baví a nedělá jí špatně = no trochu to přepísk se závěrama Honda Type R vs povedený Nošovice ale prostě ta práce která je u šéfredaktora navíc = ta neni problém. Problém je to v běžný pracovní době :-!
Avatar - KANKUNEN
21. 7. 2019 10:02
Re: Chybka
Je to jinak, má to vše do sebe zapadat, chyby, kvalita špatně předložených článků, forma diskuze a tím se přilákali do diskuze blbečci, namísto fandů aut. Machiho postřehy z Miaty a BRZ jsou výjimkou.