Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus přiveze do Tokia nový koncept, je to příští LS?

David Bureš
Diskuze (0)
První zveřejněný snímek japonské novinky ukazuje její světlomet. Vedle nového sedanu LS v Lexusu pracují také na velkém kupé.

Již na konci října startuje letošní ročník tokijského autosalonu, a tak se japonské automobilky na něj pomalu připravují. Lexus začíná lákat na nový koncept, který zde představí. Zatím zveřejňuje jeho první snímek.

První zveřejněná fotografie ukazuje hlavní světlomet novinky, který je ve stylu posledních modelů značky velice úzký. Podle výrobce je připravovaný koncept vizí progresivního luxusu. Světu se oficiálně ukáže 28. října.

Lexus zatím neoznámil, jaký automobil chystá představit. Představitelé automobilky sice odmítli dřívější zprávy, že by do Tokia přivezli novou generaci LS v sériovém provedení, to ale neznamená, že by se tam nemohl ukázat koncept naznačující podobu tohoto auta.

Právě prezentace konceptu příští LS je velice pravděpodobná. Současná generace tohoto velkého sedanu se vyrábí již od roku 2006, a tak je nejvyšší čas na příchod jeho nástupce. Na trh má dorazit v polovině příštího roku.

Lexus pro Tokio by rovněž mohl blíže naznačit podobu chystaného velkého kupé, patrně pojmenovaného LC. Na tři roky starou studii LF-LC zákazníci zareagovali s takovým nadšením, že automobilka chce takové kupé dovést do sériové produkce. Základem LC bude stejná platforma s pohonem zadních kol jako u nového sedanu LS.

Letos zachycené prototypy ukazují, že je Lexus již v pokročilé fázi vývoje nového kupé. Navzdory tomu se podle dostupných zpráv japonský konkurent Mercedesu S Coupé začne prodávat až v roce 2017.

David Bureš
Diskuze (0)