Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

LG chystá vyklápěcí a vysouvací displeje do aut. Ukáže je na veletrhu CES

Marek Bednář
Diskuze (4)

Stánek LG na veletrhu spotřební elektroniky CES ukáže nové displeje do aut, využívající „skleněný substrát“ či nízkoteplotní polykrystalický křemík. Také nabídnou funkce vyklápění a vysouvání.

LG plánuje na veletrh spotřební elektroniky CES přivézt novou generaci automobilových displejů, které budou využívat technologii OLED a budou nesmírně tenké. Nikoliv však drahé – firma tvrdí, že produkt jménem Advanced Thin OLED bude mít „konkurenceschopnou cenu“. Má využívat „skleněný substrát“. Další novinkou je technologie nízkoteplotního polykrystalického křemíku pro větší displeje LCD s lepším rozlišením.

Obrázky, které zveřejnila v rámci poodhalení novinek, ukazují dva velké, avšak tenké displeje ve stropě, které se očividně mají sklápět, pokud jich nebude potřeba. Kterou technologii chce firma použít pro který displej, zatím není jasné.

Fotky také ukazují velmi dlouhý displej na palubní desce, fungující jako přístrojový štít i centrální displej zároveň. Sice to vypadá, že by přes něj člověk dost dobře neviděl na silnici, ale prezentace se koná v maketě interiéru, nikoliv ve skutečném autě.

LG také plánuje ukázat technologii „přepínatelného soukromého režimu“, není ovšem jasné, zda ji má displej v maketě interiéru na fotkách. Tato technologie umožní zobrazit na jednom displeji zároveň různé věci pro řidiče a spolujezdce, např. umožní spolujezdci hrát hry nebo sledovat televizi, ale řidič tento obraz neuvidí, aby nebyl rozptylován. Pozorovací úhly se navíc mají samy upravovat, patrně v závislosti na tom, kde interiérové kamery najdou oči řidiče, resp. spolujezdce.

Video se připravuje ...

Výsuvné i sklopné displeje v autech již byly, resp. jsou, stejně jako technologie k zobrazení různého obrazu řidiči a spolujezdci. Novinky tedy budou patrně spočívat v oněch technologiích. Veletrh CES startuje v Las Vegas 9. ledna.

Marek Bednář
Diskuze (4)

Doporučujeme

5. 1. 2024 10:04
Raději bez
Já bych chtěl auto, kde není žádný středový displej ani multimediální systém a auto prostě jen jezdilo a byl tam držák na mobil a maximálně bluetooth handsfree. Stejně ty systémy v autě jsou 5 let pozadu.
4. 1. 2024 15:16
A koho to zajímá?!
Kvalitu a atraktivitu auta dělají úplně jiné věci! :-)
4. 1. 2024 10:04
Přijde mi diskriminační
aby řidič nemohl sledovat televizi
4. 1. 2024 09:54
Viděli jsme spoustu článků,
kde se radí, aby se displeje vypínaly.

To fakt ne, pán si čte noviny, prohlíží tablet a svítí na něj další displaye s krajinkama.