Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln Continental Coach Door Edition se vyprodal za 48 hodin! Přesto máte šanci

Tomáš Dusil
Diskuze (8)
Pouhých 80 kusů vozu Lincoln Continental Coach Door Edition bylo zatím vyrobeno. A všechny už jsou prodané. Zájemců nejen z řad bonitních Američanů je však mnohem více.

Lincoln Continental Coach Door Edition vychází z běžného sedanu Continental. Oproti němu má ale prodloužený rozvor náprav a také druhý pár dveří, otevíraný proti směru jízdy. Tento koncept americká automobilka naposledy používala v 60. letech. V moderní době tímto proslul samozřejmě královský Rolls-Royce Phantom, ale také třeba Opel Meriva 2. generace či Mazda RX-8. Vzhledem k tomu, že Lincolnu nechybí sloupek B, má celé řešení nejblíže asi k Merivě.

Vůz se oficiálně představil krátce před Vánocemi, konkrétně 17. prosince loňského roku. Plánovaná série pouhých 80 kusů byla vyprodána už 20. prosince. Někdo si v USA udělal bohatého Ježíška, neboť za jeden vůz zaplatil jeho budoucí majitel značných 110.000 dolarů, tedy v přepočtu 2.420.000 korun. To je o celých 40.000 dolarů (880.000 korun) více, než na kolik vyjde standardní Lincoln Continental. Přesto jsou stále zájemci, kteří zůstali neuspokojeni. A je jich údajně docela dost. Z toho důvodu plánuje americký výrobce druhou omezenou sérii vozu coby modelový rok 2020.

„První dva telefonáty zájemců o auto přišly z New Yorku a Západního pobřeží a každý chtěl být první,“ říká k prodejnímu úspěchu vozu Robert Parker, ředitel marketingu Lincolnu v rozpravě s americkými novináři. „Jeden ze zákazníků byl jedním z těch, kteří mohou mít skoro všechno, co chtějí. Náš Lincoln tak srovnával se svým letadlem. Další ze zákazníků mi zase zaslal přání k Vánocům. Nikdy jsem ho neviděl a ani netuším, kde vzal adresu mého bydliště,“ nechal se slyšet Parker.

Velmi rychlý prodej drahého vozu v prosinci udělal z loňského posledního měsíce nejprodávanější měsíc značky Lincoln za posledních 28 let. Samotné zástupce automobilky překvapilo množství zájemců o tento vůz ve věku nižším než 40 let. Přitom Lincoln je již léta oblíbený spíše u mnohem starší klientely.

Právě prodaná série osmdesáti aut byla určena výhradně pro americký trh. Jenže o tento vůz projevují zájem i jiné světové regiony, konkrétně zájemci ze Spojených arabských emirátů, přesněji z Dubaje a dále z čínské Šanghaje. Právě tito klienti velmi ovlivnili rozhodnutí společnosti nabídnout druhou sérii luxusního Continentalu Coach Door Edition v modelovém roce 2020.

Tomáš Dusil
Diskuze (8)

Doporučujeme

27. 1. 2019 18:19
Idioti
Tak hlavne, ze to ma na druhy strane obracene kola. V teto kategorii. OMG :no: :no: :no:
24. 1. 2019 13:30
Re: Delaer Lincolnu v ČR
To je mozne a pro budouci zajemce urcite OK, ale jako kdyby nekdy bylo dalsi osobni auto z US (coz pochybuji protoze USD za 16kc jen tak nevypada) tak tahle parta ne ... jsou veci co se proste nedelaji. Kaspari.

To ze auto neprebirat ted uz vim, tehdy to byla zkusenost a jedina klika byla STK stanice (zcela ofiko), ktera byla supr reasonable a vyresila to se mnou , takze ted uz vse zapsano jak ma byt.

Avatar - CHerokee
24. 1. 2019 13:09
Re: Delaer Lincolnu v ČR
Myslím, že tyto problémy už nemají. Majitele osobně znám.
Avatar - Barrichello
24. 1. 2019 12:53
Re: Delaer Lincolnu v ČR
Musí být v TP zapsané vyjimky a k autu protokol z DEKRy či TUV. Pokud není, auto nepřebírat.
A blinkry vzadu nesmí svítit červeně a musí tam být mlhovka. Na to se vyjimky nedávaj.
24. 1. 2019 12:24
Re: Delaer Lincolnu v ČR
Haha tak tohle me pobavilo.

To ze kluci z Navigatoru udelali Navigaaatora je jako v klidu, ale od techhle lidi jsem si pred 10ti lety nechal privezt auto z US a pri dalsi pravidelne technicke kontrole se nestacil divit, protoze samozrejme x veci bylo blbe a samozrejme kontrola pri prvnim prihlaseni v CR probehla jen na oko.... dlouha diskuse, zdali budu kupovat dlouhy seznam dilu a menit je nebo ne, nastesti to dobre dopadlo - uff.