Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lipský autosalon se zaměří na vozy s alternativním pohonem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Lipský automobilový veletrh AMI 2014 se zaměří kromě jiného na automobily s alternativním pohonem.

K vidění budou všechny typy alternativních pohonů od elektriky přes zemní plyn až po vodík, řekl na setkání s novináři ředitel veletrhu Matthias Kober. Řada vystavovaných elektromobilů bude návštěvníkům k dispozici pro zkušební jízdy spolu s modely na běžná paliva. Celkem pořadatelé očekávají srovnatelnou návštěvnost s minulým ročníkem blížící se 300 tisícům lidí.

Během posledního veletrhu v roce 2012 se uskutečnilo 17.000 zkušebních jízd. Letos bude k dispozici široká paleta vozů od malého Smartu s elektrickým pohonem přes rodinná auta až k luxusním limuzínám, uvedl tisový zástupce veletrhu Christian Auchter. Definitivní seznam vozidel, která si budou moci návštěvníci během veletrhu konaného od 31. května do 8. června vyzkoušet, bude hotový během příštího měsíce.

Vůbec poprvé bude součástí veletrhu expozice zaměřená na automobilové veterány. Vystavované exponáty budou převážně německé výroby, prezentovat se jimi budou na ploše 2000 čtverečních metrů jak samotní prodejci, tak muzea a automobilové kluby.

Na 25 modelů vozů luxusních značek, jako jsou Ferrari a Rolls-Roice, bude návštěvníky čekat v centrální skleněné hale. Pro milovníky adrenalinu budou připraveny dvě terénní trati, které si budou moci projet v terénních vozidlech. Na rozdíl od klasických zkušebních jízd ale v tomto případě budou moci návštěvníci usednout pouze na sedadla spolujezdců. Ostatní vozidla určená pro zkušební jízdy budou smět řídit sami. Kromě projížďky po okruhu výstaviště je budou moci zájemci projet i v běžném provozu buď s průvodcem, nebo bez něj, dodal Auchter.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
20. 3. 2014 08:10
Chybička nebo Čína? :D
"Na 25 modelů vozů luxusních značek, jako jsou Ferrari a Rolls-Roice.."

Rolls-Roice, to je nějaká Čína? :-! >:D