Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus láká na elektrický hypersport Evija. Už prozradil datum premiéry

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Značka Lotus brzy představí elektrický hypersport Evija, kterého vznikne pouze limitovaná edice 130 kusů. Bude to tedy zboží pro vyvolené.

Automobilka Lotus se díky čínským finančním prostředkům dostala z krize a může se soustředit na nové produkty. Tím nejnovějším bude Lotus Evija, tedy elektrický hypersport, jehož produkce je omezena na pouhých 130 kusů. Půjde tedy o vzácnou limitku, čemuž bude jistě odpovídat i cena.

Na tu si musíme ještě nějaký čas počkat, stejně jako na technické podrobnosti. Doposud nemáme ani představu o tom, jak přesně bude speciál vypadat. Lotus zatím vypustil do světa jen videoupoutávku zachycující pár detailů. Zásadní novinkou je však datum premiéry, kterou Lotus naplánoval na 16. července letošního roku.

Video se připravuje ...

Značka s podporou čínského Geely v zádech neotálí, vždyť dodávky prvních aut mají proběhnout už v průběhu příštího roku. Jen vzpomeňme, jak dlouho se čeká na hypersporty jiných automobilek, natožpak ty elektrické.

Lotus říká, že od oficiálního potvrzení vozu na autosalonu v Šanghaji už má několik set vážných zájemců a nepředpokládá, že by na tom něco změnilo zveřejnění oficiální cenovky. A i kdyby jo, 130 zákazníků, kteří budou chtít tento speciál vlastnit, se někde po světě určitě najde.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme