Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Magazin Auto.cz (3/2012): Vyplatí se litrový tříválec Ford Ecoboost?

Roman Beránek
Diskuze (31)
Ve třetím vydání magazínu auto.cz otestujeme Ford Focus s litrovým tříválcem Ecoboost, nahlédneme pod pokličku profesionálním fotografům a představíme vám Fiat Panda 4x4 a Renault Symbol.

Video se připravuje ...

S trochou nostalgie se také ohlédneme za historií značky AMG. Dozvíte se i jak se testují pneumatiky a co o nich prozradí nově povinné štítky.

Roman Beránek
Diskuze (31)
Avatar - Shr3k
14. 11. 2012 14:49
Re: FOTO
Já to tak neprožívám, chápu, že se teď každý, kdo má do objektivu díru, chce umělecky realizovat. Dětičky, svatbičky, fotošop přidá ohulený kontrast, vinětaci, lomo, retro, i hdr omalovánky, to teď prostě frčí. Stačí zřídit nějakou tu stránku jméno-příjmení-photography, prodat kamarádovi/kamarádce pár vystajlovaných fotek pro exhibici na fejsbuku a hned je člověk profík. ;-)

Ale co na tom, hlavní je, že ti lidi něco dělají, experimentují a nevymýšlejí blbosti...
Avatar - Shr3k
14. 11. 2012 14:36
Re: FOTO
Taky fotím prakticky jenom auta cca 10 let a zlaté časy jsou bezpochyby ty tam. Ale to neva, jsou zase teď jiné obory, kde se dají vydělat peníze. :-)
Avatar - Otrava
14. 11. 2012 10:09
Re: FOTO
Možná byste se divil...myslím spíš focení svateb, plesů, lidí ve "studiu". Tam se dá vcelku vydělat Netvrdím, že bohatnou, ale uživí se. A na to uživení musí vydělat poměrně značný peníz (když vezmeme v potaz investici do techniky) a tím spíš je zarážející, že se tím uživí.
Vím nejméně o pěti pochybných případech. Jeden človíček fotil dívky z bohatých rodin, ty si ony fotografie tak akorát házely jako profilovky na fb. Ale neslo to...
Další například v jednom nejmenovaném městě často fotil plesy...uměl si to vyjednat. Kvalita nic extra a často za sebe i poslal někoho jiného, prakticky bez zkušeností s podobnými akcemi (jako mou kamarádku). Snad i kupodivu, funguje už nějaký ten rok.
Pak bych tu měl nějaké svatební fotografy...občas to berou jako brigádu, ale ti lidé nemají problém si vzít třeba (konkrétně) 6tis. za pár hodin.
Vrcholem je jeden kluk z bohaté (a patrně i vlivné rodiny). Chlubil se tím, že si na výbavu vydělá během chvilky (prý se to musí umět) a že není problém vydělat 5ti cifernou částku za den při pořizování produktových fotografií. Možná kecal, jeho fotky byly dost slabé, na druhou stranu, co by z toho měl...

Píšu konkrétní případy a to se ani nijak nepohybuji v branži, s profi-fotografy se nestýkám a fotím jen pro radost. :-) Možná mám na podobné lidi štěstí, ale působí to na mě notně depresivně...
13. 11. 2012 23:24
Re: FOTO
Já se focením už pár let živím (fotím převážně auta) a tak o situaci s focením v ČR něco vím. Je pravda, že se v posledních letech s takovýma rychlokvaškama roztrhl pytel. Ale většina z nich se focením uživí jen stěží. Tvoji zkušenost považuji za náhodu, nebo si jen myslíš, že se svým focením dobře uživí. To, že má někdo výbavu za statisíce ještě neznamená, že vydělává víc než pokladní z Lidlu.. Někdo jede na dovolenou a dopřává si. Někdo žere chleba, nikam nejezdí a místo toho si koupí další objektiv..
13. 11. 2012 18:03
Re: FOTO
ok...to su len tela a objektivy...tiez ich nosim viacej aj na moje rodinne oslavy :-) ale uz nie zablesky softboxy a podobne... :-)

Jedno sa musi nechat,co mi je blizsie,je vyuzitie prave prirodzeneho svetla.,jak to popisoval fotograf na videu..