Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra Furio: Nové nákladní auto z Indie s kabinou od Pininfariny

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mahindra rozšiřuje svou nabídku užitkových vozidel o zcela nově vyvinutou modelovou řadu středně těžkých nákladních vozidel Furio.

Společnost Mahindra Truck and Bus, která je součástí indického koncernu Mahindra, představila v Chakanu modelovou řadu užitkových vozidel Furio. Ta má svému výrobci pomoci dosáhnout na pozici druhého nejvýznamnějšího prodejce užitkových vozidel na indickém trhu.

Vývoj modelové řady Furio byl zahájen v roce 2014 a Mahindra Truck and Bus uvádí, že se na něm podílelo více než 500 pracovníků společnosti a zhruba 180 externích dodavatelů. V nabídce značky Mahindra bude tento nový model usazen pod řadou těžkých nákladních vozů Blazo a pomůže vyplnit dosavadní mezeru mezi ní a lehkými užitkovými vozidly.

Nová řada středně těžkých nákladních vozidel, je podle materiálů svého výrobce navržena tak, aby vynikala svým výkony, nízkými provozními náklady a zároveň i vysokou mírou komfortu a bezpečnosti posádek v kabinách, které navrhlo italské studio Pininfarina.

Mahindra Truck and Bus prozatím neuvádí technické specifikace své novinky, ale podle dostupných informací bude k jejímu pohonu sloužit nový vznětový motor mDi Tech, který má být k dispozici s výkony od 102 kW a točivým momentem od 500 N.m. Tento nový motor má díky systému Mahindra FuelSmart vynikat nízkou spotřebou paliva.

Výroba nové modelové řady středně těžkých nákladních vozidel Furio má probíhat v závodě společnosti Mahindra Truck and Bus v Chakanu nedaleko Pune v Indii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
27. 7. 2018 17:38
Skoda, ze Pinin Farina už neumí vypjimečný design
Viz traktor Zetor a truck Mahindra. Od studia s tak výjimečnou minulostí bych očekával něco více.