Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitel firmy Jaguar Land Rover chce postavit v Británii závod na baterie

ČTK
Diskuze (0)

Indická společnost Tata, která je majitelem britské automobilky Jaguar Land Rover, hodlá v Británii postavit továrnu na výrobu baterií pro elektromobily. Informovaly o tom agentura Bloomberg a server BBC s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Tata by podle zdrojů mohla rozhodnutí oficiálně oznámit tento týden.

Indický podnik původně zvažoval výstavbu továrny na baterie ve Španělsku. Rozhodnutí umístit závod do Británie však pomůže zabezpečit budoucnost britských výrobních aktivit divize Jaguar Land Rover, napsala agentura Bloomberg.

Podle zdrojů BBC poskytne britská vláda nové továrně subvence v hodnotě stovek milionů liber. Někteří odborníci nový závod označují za nejvýznamnější investici v britském automobilovém průmyslu od příchodu japonské automobilky Nissan v 80. letech minulého století, píše BBC.

Investice by mohla vést ke vzniku až 9000 pracovních míst. Její význam nicméně podle BBC spočívá zejména v podpoře, kterou poskytne britskému automobilovému průmyslu v době přechodu od vozů se spalovacími motory k elektromobilům. Někteří odborníci doufají, že nová továrna společnosti Tata otevře dveře pro další investice do výroby baterií pro elektromobily v Británii.

Automobilka Jaguar Land Rover je součástí indické skupiny Tata od roku 2008. V roce 2018 firma otevřela závod na výrobu automobilů na Slovensku.

Video se připravuje ...

ČTK
Diskuze (0)

Doporučujeme