Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Lion's Coach získal iF Design Award 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MAN Lion's Coach získal od renomovaných odborníků na design jedno z prestižních ocenění iF Product Design Award 2018.

Cílem iF Product Design Award je již od roku 1953 upozorňovat na výrobky pyšnící se výjimečnou kvalitou designu. Mezinárodní porota rozhoduje o produktech s nejpovedenějším designovým ztvárněním ve více než čtyřiceti kategoriích. Do posledního ročníku pak bylo přihlášeno celkem 6402 produktů z 54 zemí celého světa.

MAN Lion's Coach získal cenu v rámci iF Product Design Award 2018 v kategorii č. 1 - Design dopravních prostředků. Mezi kritéria posuzovaná porotci patří kvalita designu, míra inovací, dopady na životní prostředí, funkčnost a bezpečnost.

Porota, kterou tvořilo 63 odborníků na design, k ocenění autobusu MAN Lion's Coach uvedla, že jeho design působí nadčasovým dojmem a předvádí, že i tento druh vozidla pro hromadnou dopravu osob může působit atraktivním dojmem.

MAN Lion’s Coach představuje začátek nové designové éry v provedení předních i zadních partií a boků zájezdových autobusů své značky. Novinka má být při uvedení na trh dostupná ve dvounápravovém a třínápravovém provedení s celkovými délkami 12.101 mm, 13.361 mm a 13.901 mm. Koncem letošního roku má nabídku rozšířit dvounápravové provedení s celkovou délkou 13.091 mm.

Návrháři se zaměřili na jasné rozdělení exteriéru, aby bylo viditelné členění a oddělení kabiny řidiče od prostoru pro řidiče a rovněž jsou zde výrazné linie, které ohraničují prostory pro zavazadla i pohonnou jednotku.

Nové provedení Lion’s Coach vedle svých linií zaujme i takovými detaily, jakými jsou přední i zadní světla, která mohou být kompletně tvořena LED. Společnost MAN Truck & Bus k nim uvádí, že jsou zhruba o 50 % jasnější než halogeny a navíc dosahují širšího rozprostření a současně výrazně delšího dosahu světla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)