Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN: Vánoční kamion vyrazil na cestu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN i v letošním roce vyslala na cesty vánočně vyzdobený tahač, který bude tentokrát brázdit jih Německa.

Již tradičně vyjíždí první adventní neděli vánoční kamion na cestu, kterou ukončí na Štědrý den. V letošním roce se této akce účastní jeden vánočně vyzdobený tahač s návěsem, který bude většinu prosince brázdit jižní Něměcko.

Vánoční kamion navštíví dětské nemocnice, školky, SOS vesničky a další společenské i sociální instituce. Mimo jiné bude k vidění i na vybraných vánočních trzích v některých městech.

Santa Claus, který s tímto vánočním kamionem pojede, bude na svých zastávkách dětem rozdávat čokoládu ve tvaru nákladních automobilů a drobné plyšové hračky.

Letošní vánoční kamion stejně jako v předchozích letech připravili učňové z MAN Truck & Bus AG v Mnichově. Pro letošní jízdu byl vybrán a náležitě upraven MAN TGX 18.540 4x4H s hydrostatickým pohonem přední nápravy HydroDrive ® a kabinou XXL.

K pohonu tahače slouží vznětový řadový šestiválec D2676, který splňuje emisní normu Euro 5. Ten představuje nejvýkonnější šestiválcovou motorizaci pro řadu TGX a z objemu 12,4 litru poskytuje výkon 397 kW (540 k) a točivý moment 2500 Nm.

Výzdoba tahače s kabinou v červeném metalickém laku je velmi podobná těm z předchozích let a opět je použito 200 metrů světelných řetězů, schopných odolat i průjezdu myčkou. Maska tahače je orámována stovkami světelných diod. Kabinu i bočnice mezi koly tahače zdobí hvězdy.

Návěs dostal pro letošní rok zcela nově navrženou výzdobu, kterou tvoří zimní krajina s polární září, osvětlený lev z loga společnosti MAN a vánoční pozdravy v několika jazycích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)