Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart už se pustil do nového Range Roveru. Slibuje 650 koní

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Známý německý úpravce Manhart Performance představuje balíček úprav pro novou generaci Range Roveru.

Společnost svou verzi luxusního SUV pojmenovala Vogue RV 650 a už na pohled je jasně vidět, kam patří. Na autě se totiž objevují některé pro Manhart charakteristické prvky, zejména specifická barevná kombinace.

Range Rover totiž nabízí černou karoserii doplněnou o zlaté prvky. Všimnout si pak můžeme také kovaných kol a různých sportovně-stylingových doplňků. Černo-zlatá kombinace dominuje i interiéru, který Manhart přečalouní. Úpravce láká na prvotřídní kůži a možnost naspecifikovat si některé detaily podle vlastního vkusu.

Ale došlo i na techniku. Důležitou novinku představuje tuning motoru, Manhart slibuje navýšení výkonu na 478 kW, tedy 650 koní. Jde tedy o podstatný nárůst oproti sériovým parametrům: zatím nejvýkonnější Range Rover v nové generaci pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, původem od BMW, poskytující 390 kW.

Ruku v ruce s naladěním motoru jdou i další změny, Manhart nabízí nový výfukový systém a snížený podvozek se sportovnějším nastavením.

Německá společnost už začala přijímat objednávky, je tu ale jeden háček. Nebo možná dva háčky. Zatím neznáme cenu a především - Vogue RV 650 si aktuálně mohou objednat jen zákazníci na Blízkém východě. Ale předpokládáme, že tahle situace se ještě změní.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
30. 3. 2022 08:31
Arabský a Ruský style:-)
Jak je ostatně potvrzeno v článku :-! v Česku by si to pořídili snad jedině světští a Radovan Vávra :-!