Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart vytunil legendární Deltu. Teď je dokonalá! A stojí přes 3 miliony

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Znovuzrozená italská značka Lancia nás připravuje na uvedení novodobé elektrické Delty v následujících letech, ale Němci z Manhartu lépe vědí, co chceme. Představili jedinečnou zmodernizovanou Deltu, která je až dokonalá.

Rallyeová babička, která ani dnes nepatří do starého železa. Kultovní Lancia Delta Integrale nestárne, protože s přibývajícím věkem naopak zraje jako víno. Významným důkazem je i nová tuningová přestavba od německých specialistů Manhart. Z legendární italské klasiky vyvinuli modernější řidičskou hračku s výrazně silnějším srdcem i vyšší cenovkou.

Základem unikátní přestavby klasickou divizí Manhart Classic Cars je Lancia Delta HF Integrale 16V, jakou automobilka poprvé ukázala na autosalonu v Ženevě v roce 1989. Dnes už zapomeňte na originální stav s turbodmychadlem přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem o 147 kW (200 koních), protože Manhart novodobou úpravu Delty vybavil vylepšenou technikou.

Originální srdce nově disponuje moderním turbodmychadlem a sacím potrubím, odolnějšími kovanými písty i ojnicemi, vačkovou hřídelí Catcams, palivovým čerpadlem Bosch, účinnějším chladičem i výkonnějším ventilátorem. Nový je také výfuk a speciálně nastavený software pro efektivnější management motoru. A výsledek je opravdu ohromující, protože Delta nově má 276 kW (375 koní) a 550 Nm!

Už standardně přenáší výrazně vyšší točivý moment na všechna čtyři kola a je vybavena modernější pětistupňovou manuální převodovkou se speciálními komponenty pro rallye speciály skupiny N. Novinkou jsou také masivnější spojka Sachs, tužší a nižší podvozek KW a brzdový systém Manhart Evo s čtyřpístovými brzdiči Brembo a 380milimetrovými kotouči na přední nápravě. Oko pak zaujmou autenticky vypadající 17” kola OZ Racing.

Video se připravuje ...

Novodobá Lancia Delta HF Integrale 16V od Manhartu vznikla v jediném exempláři na základech vozu registrovaného v roce 1990 s nájezdem 57.500 kilometrů. Za oficiálně pojmenovanou Deltu Manhart 400 Limited 01/01 sice nový majitel zaplatil více než tři miliony korun, ale věříme, že mu bude dělat obrovskou radost.

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Doporučujeme

17. 7. 2023 11:23
To je
To bych dal za milion
Avatar - Stejsn
17. 7. 2023 09:58
Ujde,
ale jsou i věci, které se mi nelíbí. Třeba prosvítající chladič za předními mřížkami, nebo začerněné blinkry.
Avatar - speedfred
17. 7. 2023 09:08
Integrále
Interier už je tak trochu prehistorický ale exterier za mňa vypadá stále parádne aj po takom období.