Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory opět utržené ze řetězu. Tentokrát to odneslo Ferrari 812 GTS

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Mnozí fanoušci italské automobilky uslyší rádi, že se jedná pouze o one-off verzi.

Tunera Mansory a jeho designový podpis na těch nejluxusnějších modelech různých značek nemusíme blíže představovat. Chaos střídá šílenost. Nejinak je tomu u one-off modelu Ferrari 812 GTS s názvem Stallone Tempesta Nera.

Video se připravuje ...

S kitem z německé dílny se může model 812 GTS pochlubit novým, do detailu propracovaným předním nárazníkem a karbonovým splitterem. Masce dominuje černá barva, kterou při přechodu na kapotu střídá červená. Od nárazníku, přes kapotu až po zadní část vozu si své místo na voze najde přesně uprostřed pruh italské trikolory. Stejně jako přední nárazník jsou agresivně zpracovány také blatníky s mnoha větracími otvory. Jen si nejsme jisti, zda jsou všechny funkční… 

Nově zde přibyly vystouplé boční prahy a zrcátka mají nové kryty, které alespoň na pohled mohou přispívat lepšímu proudění vzduchu. Neméně agresivně je zpracována také zadní část vozu. Ta se díky kouřovému efektu vrací postupně z červeného do černého laku. Právě díky černému laku se mnoho detailů vzadu ztrácí, obří spoiler s novým difuzorem ale nelze přehlédnout. 

Naprostou samozřejmostí jsou aftermarket disky, které jaksi… no, posuďte sami, zda se k modelu Stallone Tempesta Nera hodí, či nikoliv. Pokud se vrátíme k italské vlajce, vězte, že vám ji Mansory dodá ještě na brzdových třmenech nebo také na mnoha místech v kabině. Interiéru dominuje jasně černá barva v koženém provedení s bílým prošíváním a černými kontrasty na palubní desce, středové konzoli nebo volantu. 

Mansory se blíže nevyjádřil k úpravám na motoru, ale zmínil, že výkon byl u Stallone Tempesta Nera proti standardnímu 812 GTS navýšen o 30 koní, což znamená celkových 830 koní. Zrychlení z 0 na 100 km/h se zde dočkáme za 2,8 vteřiny a maximální rychlost činí 344 km/h. Cenu jako obvykle u svého výtvoru Mansory neuvádí.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme