Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory v Ženevě: SLS a 458 Italia v karbonu

Diskuze (2)
Dvě zásadní novinky loňského roku si vzal do péče Kourosh Mansory.

Mercedes-Benz SLS AMG v podání extrémního úpravce Mansory znamená celý povrch karoserie z karbonu, motor posílený na 660 koní (485 kW/+65 kW) a hmotnost sníženou o 90 kg. Výsledkem je vůz s názvem Mansory Cormeum.

Úpravy zahrnují také kompletně přepracovaný podvozek, vpředu rozšířený o 66 a vzadu o 84 mm. Tvar přídě (mimochodem se světlomety z Ferrari 599) se přiblížil dřívějšímu modelu Mercedes-Benz SLR McLaren, záď zase nese ohromný difuzor a přítlačné křídlo. Úpravy to nejsou samoúčelné – Mansory slibuje větší přítlak a lepší obtékání vzduchu ve vysokých rychlostech.

Pracuje se také na ještě silnější, 800koňové verzi.

Ferrari 458 Italia se po provedení úprav nazývá Mansory Siracusa. Každý díl karoserie je přepracován s cílem zlepšit aerodynamiku a snížit hmotnost. Širším uplatněním karbonu se proti produkčnímu Ferrari ušetřilo 70 kg.

Instalací sportovního výfuku a vzduchového filtru se výkon zvýšil ze 420 na 434 kW (590 k), točivý moment je 560 Nm (+20 Nm). Díky tomu se akcelerace z 0 na 100 km/h zkrátí z 3,4 na 3,2 sekundy. Vzhledově se Siracusa vyznačuje výrazným karbonovým pásem ve střední části karoserie, karbonovými aerodynamickými prvky a také hojností karbonu v interiéru.

Zpestřením portfolia je motocykl Mansory Zapico. Stavbu si vzal na starost specialista Thomas M. Georgie, podpis Mansory je ale jasně patrný. Nešetřilo se chromem, jak se na motorku sluší, ale většinu extravagantně tvarované karoserie tvoří karbon.

Na stánku Lotusu se pak prezentuje Concept Bespoke – Evora upravená ve spolupráci Lotusu a Mansory.

Diskuze (2)
Avatar - CHerokee
13. 3. 2011 16:52
Nechápu...
Ani jeden z těch vozů není ani z půli tak povedený jako originál. Nechápu jak může někdo pořád přemýšlet jak designově vylepšit dokonalé (MB SLS).
Avatar - Kolouš
13. 3. 2011 14:41
peklo
citlivou prácie designérských a konstruktérských týmů můžeme za Vaše nehorázný peníze zničit a zadupat. Vítejte u Mansory, výrobce povozů pro nevkusáky a vepřohlavy.