Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marchionne: Alfa Romeo není na prodej, hledáme nové možnosti aliancí

Michal Fokt
Diskuze (105)
Šéf Fiatu rázně popírá informace o prodeji Alfy Romeo nebo rovnou celého FCA, naopak má zájem o hlubší spolupráci s jinými velkými subjekty.

Koncern Fiat Chrysler Automobile (FCA) je v posledních měsících častým zdrojem zajímavých informací. Dílem je to díky ambiciózním plánům na expanzi poté, co se podařilo koupit kompletně celý Chrysler, dílem díky kontroverzním prohlášením jeho šéfa. Nejnověji to kolem Fiatu vře poté, co se objevily spekulace o kontaktu rodiny Piëchů s klanem Agnelliů ohledně možného odkupu Alfy Romeo Volkswagenem, případně dokonce o převzetí celého koncernu Fiat Chrysler.

Na nejnovější tiskové konferenci však Sergio Marchionne opětovně potvrdil, že má Fiat v plánu si Alfu ponechat a dále ji rozvíjet, protože hraje, respektive bude hrát, ve strategii koncernu dost důležitou roli. Popřel také, že by mohl být prodán Fiat Volkswagenu a vyloučil i další nedávné spekulace ohledně spolupráce s PSA Peugeot Citroën. Současně však poskytl živnou půdu dalším spekulacím, když připustil, že je ochotný jednat o možných aliancích.

Partnery by ale patrně vybíral mezi poněkud stabilnějšími firmami, než je PSA, pochopitelně za předpokladu, že by takový spojenec měl zájem o momentálně ve složité situaci se nacházející FCA. Italská média také informují, že v továrně Cassino vrcholí konstrukční práce na spasiteli Alfy, sedanu Giulia. Vůz by měl v podobě předprodukčních prototypů vyjet k finálním testům na silnice ještě před koncem letošního roku a výroba by se měla tamtéž rozjet v závěru roku 2015.

Michal Fokt
Diskuze (105)
7. 8. 2014 17:39
Re: Už aby tu ta Giulia byla!
Jo, to je třeba příklad Giulietty. Celkem povedené auto až na předek, tam designově hoodně ztrácí. Příliš sebevědomá cena na začátku a "nulová" propagace se na ní podepsali taktéž... ;-\
6. 8. 2014 12:25
Re: 159
Sám jsi pozér >:D Jen si jezdi za 5 kaček na kilák, kabrňáku, s parametricky shodným křišťálově čistým cuóre sportííívo benzíííno >:D >:D >:D
5. 8. 2014 16:43
Re: OT: článek u "konkurence"
To právě nevím, jedinou další zprávu jsem našel na autofóru, které se odvolává na autoexpress. [odkaz]
Avatar - Emel
5. 8. 2014 11:08
Re: 159
Ne, sorry... pokud nejsi schopen udržovat auto v odpovídajícím technickém stavu, měl bys raděj jezdit vlakem. A ještě se bít v prsa, jak to bez toho filtru hezky jede :no: . Upřímně mám větší respekt k Hyundai 1.4CRDi tvého otce než k 159 s vykuchaným filtrem.
Avatar - šmoula nešika
5. 8. 2014 09:56
Re: No.. sice nadáváme.. ale pořád na to skáčem
>:D :yes: Ty seš dneska ňákej veselej...