Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marchionne nadává designérům Chrysleru

Michal Fokt
Diskuze (47)
Podle šéfa koncernu FCA jsou designéři, kteří vyvíjeli sedan Chrysler 200, pitomci. Zasloužili si snad kritiku za vzhled tohoto krásného sedanu?

Když se před dvěma lety představil nový Chrysler 200, vyvolal jeho design doslova nadšení, pozitivní odezvy bylo vidět dokonce i v Evropě, která většinou americkým stylistickým kreacím moc "nehoví". To se potvrdilo i při spuštění objednávek, jejichž boom byl příslibem světlé budoucnosti vozu. Jenže záhy se ukázalo, že ani tohle krásné auto nemá šanci se dostat mezi leadery segmentu.

Ba co víc, nezávislá organizace Consumer Reports nezařadila Chrysler 200 mezi "doporučené" automobily. Důvodů je možná více, ale tím hlavním je špatný přístup na zadní sedadla, způsobený strmě se svažující linií střechy. Stylisté se podle slov šéfdesignéra FCA Ralpha Gillese až příliš zaměřili na aerodynamiku, která je nejlepší ve třídě a odnesl to komfort využívání zadních sedadel, která jsou v této kategorii v USA dost důležitá.

Stejný problém má mimochodem také Hyundai Sonata, jenž také patří do druhé poloviny prodejních žebříčků. "Chrysler 200 nemá úspěch, protože si někdo myslel, že vstupní bod pro zadní sedadla není důležitý. Ano, uznávám, je to naše vina, jsou to pitomci", vztekal se Marchoinne. Vypadá to, že v designcentru Chrysleru mohou na prémie zapomenout...

Michal Fokt
Diskuze (47)
Avatar - honzase
28. 1. 2016 15:22
Re: HAHAHA
Co dělají Italové špatně?
- přeznačkování Chrysler na mrtvou Lancii
- odchod Chrysler/Dodge z Evropy, stejně tak Chevrolet
- pomalost vývoje nových modelů vůči konkurenci, doufejme že to je problém jen financí
- šéf. - autům určitě rozumí, ale je to takový teatrální blbec, který moc mluví - jak může do éteru kritizovat své zaměstnance??
+ malá a střední auta pro Chrysler/Dodge/Jeep
+ diesel pro RAM/Jeep
+ modelová řada 500
+ zavedená dealerská síť na obou kontinentech (Alfa v US, Dodge v EU)
Barrichello ty spíš neumíš překousnout to, že Taliáni koupili Amíky. Vem si, kdyby to koupil VW, to bych pak brečel :-) To, že jsi si koupil Cadillac, byla tvá čistá pragmatičnost. Chrysler má samozřejmě velice omezenou nabídku, ale novější 300, Charger či Challenger jsou bouráci. Bohužel u nás nedostupné do cca 400k. Tudíž Cadillac je jediné US fajnové zboží za dostupný peníz.
Ještě se vrátím zpět:
Cadillac už teď je srovnatelný s D3. Chybí mu už jen držet tento trend, aby si ho zákazníci zažili jak v Evropě tak v Americe jako luxusní No1. To, že nemá ucelenou nabídku je opravdu škoda, hl. třeba konkurenta k Mercedesu S. Dále jim chybí prokletej diesel, ale jak je vidno budou ho potřebovat hl. pro Evropu.
[odkaz]
Malá - Dart (3.5 r.) X Cruze (13 let)
[odkaz]
Střední - 200 (1 r.) X Malibu (7 let)
[odkaz]
Avatar - Ja Prvni 123
27. 1. 2016 17:31
Re: Šéf "hrdina"
Já jsem diskuzi vzdal...
;-)

Je to vlastně jedno.
27. 1. 2016 09:44
Re: HAHAHA
"..to bylo nejdřív chváli co..." :-! :-! Klid! >:D Nizka uroven gramatiky (!) snizuje tvou argumentaci. >:D >:D
27. 1. 2016 09:37
Re: Šéf "hrdina"
"Především mluví o pitomcích.." predevsim, ten link na original jsem dal v 13:26, ty az v 19:50. Ale to neni podstatne. Jestli jsi ten originalni clanek cetl, stejne jsi tomu nerozumel. :-! Dummy neni cesky 'pitomec' [odkaz] ani nahodou.
Avatar - del42sa
26. 1. 2016 23:24
Re: HAHAHA
spíš mě překvapuje s ohledem na výsledky za ty roky co tomu mr.Fantozzi šéfuje (od roku 2004) a stihnul úplně zlikvidovat Lancii (a Alfu čeká nejspíš to stejné), si nikdo z vyššího vedení FIATu nebyl ochoten připustit, že ten člověk autům nerozumí a že tam už dávno neměl být ???