Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Marchionne prosí: Nekupujte Fiat 500e!

Michal Fokt
Diskuze (16)
Boss Fiatu i FCA nabádá své věrné zákazníky, ale i ty ostatní, aby při výběru svého elektromobilu neuvažovali o modelu 500e.

Každý prodaný vůz je pro automobilku dobrý, říkáte si asi při sledování každodenního boje značek o zákazníka. Ale jsou i takové případy, kdy sám šéf automobilky zákazníky od nákupu odrazuje. Že v té kontroverzi cítíte Sergia Marchionneho z Fiatu? Naprosto správně.

Šéf Fiatu i uskupení FCA (Fiat Chrysler Automobiles) v rozhovoru pro Brookings Institution prohlásil na adresu elektromobilu Fiat 500e: "Pokud zvažujete koupit 500e, doufám, že ho nekoupíte, protože pokaždé, když jeden prodám, stojí mě to 10.250 dolarů."

Na každém prodaném autě prostě Fiat ztratí více než 205 tisíc korun, což je ještě o přibližně 60 tisíc korun více, než před dvěma roky Marchionne předpokládal. Takže návod pro Fiat-haters - pokud nemůžete italskou automobilku opravdu vystát, nejvíce jí uškodíte, když ve velkém budete kupovat některá její auta...

Má to ale háček, musíte se kvůli tomu odstěhovat do Kalifornie, jedině tam se 500e prodává. Tak možná právě proto... Tak snad ještě pro osvěžení paměti - Fiat 500e disponuje 24kWh Li-Ion akumulátory a elektromotorem o výkonu 83 kW a s točivým momentem 200 N.m. S ním se dokáže rozjet na 137 km/h a na jedno nabití ujede až 140 km.

Michal Fokt
Diskuze (16)
22. 5. 2014 21:08
Re: ono to celé...JINÁČ.
Opakuji znovu (a ty t víš)...
Žádná... opakuji znovu žádná Americká automobilka NEVYDĚLALA na elektrických vozech, případně hybridech ani CENT a to i včetně dotací!!!!

Unovu opakuji...

Žádná Americká automobilka ještě nevydělala ani na jednom elektrickém a hybridním modelu ani cent...!!!

Program EV s tím nemá nic společného..., jestli ho zařízli a nebo ne... Byl to prostě v této době nerentabilní projekt. EV modely mají.. anabízejí je prostě tam kde musí, a to v Kalifornii. Jinak by je neměli... a v tomto smylsu je také nutné chápat to Marchionneho vyjádření... (on třeba v reálu na té F500e i vydělá, ale po započtení vývoje na další případné modely je to prostě nerentabilní, dkyž sám elektrickým autům nevěří a já mu dávám za pravdu)

22. 5. 2014 20:54
Re: Fiat...
No, Marchionneho & Beyond uz pozname a na auto.cz to mame kazdy tyzden. Len, ako uz tradicne, akosi stale nic. :-)
Avatar - dolfi
22. 5. 2014 19:39
zajímavý způsob reklamy...
:-O
Avatar - Pekelná Micinka
22. 5. 2014 15:49
Fiat...
... ten měl vždycky marketing s nějakou nadstavbou! >:-[] >:-[]
Avatar - Barrichello
22. 5. 2014 14:53
Re: ono to celé...JINÁČ.
Kdyby nezařízl program EV vozidel Chrysler, nemusel dělat elektrickou 500ku a třeba by na tom i něco vydlěla aspon díky dotacím jako Tesla.

Njn, být Obamovou vládou, kdy po nichc vrátit do posledního centu veškéré prachy, které vláda do toho EV programu investovala a ještě chci úrok 15%.