Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Koloc spolupracuje se studenty

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Známý designér Václav Král spolupracuje již od poloviny devadesátých let s Martinem Kolocem na vývoji závodních tahačů. V minulé sezóně byl do závodů poprvé nasazen stroj vlastní konstrukce Buggyra MK 001

Martin Koloc spolupracuje se studenty pražské ČVUT na vývoji nového supertrucku Buggyra.

Známý designér Václav Král spolupracuje již od poloviny devadesátých let s Martinem Kolocem na vývoji závodních tahačů. V minulé sezóně byl do závodů poprvé nasazen stroj vlastní konstrukce Buggyra MK 001. Sezóna to byla poměrně úspěšná. Nešlo o výsledky, ale především o vývoj a testování vozu. Pro letošní sezónu se staví vůz nový.

A právě díky tomu, že Václav Král vyučuje design na ČVUT, dostali studenti možnost zúčastnit se interní soutěže Buggyra Technology Center. Úkolem bylo navrhnout závodní tahač pro příští sezónu. Byly jim zadány technické podmínky, vycházející především z reglementů FIA pro tuto kategorii. Podmínkou bylo také použití budky z vozu Daewoo-Avia řady "D".

Z původního počtu cca. 30 studentů, kteří se zúčastnili úvodní exkurze v sídle stáje Buggyra v Roudnici nad Labem, bylo do užšího kola přijato 12 studentů. Ti zpracovali své návrhy do konečné podoby. Návrhy byly vyhodnoceny určením pořadí prvních pěti prací.

Práce - 11 velkoplošných obrazů a jeden model - byly vystaveny v atriu Fakulty architektury ČVUT v Praze Dejvicích v rámci širší výstavy návrhářů a architektů vysokých škol. Hlavním sponzorem celé této výstavy byl právě Martin Koloc, který věnoval i ceny všem dvanácti studentům.

Martin Koloc byl podle vlastních slov potěšen a překvapen přístupem studentů k dané práci. V průběhu mnohahodinových diskusí (či spíše mnohahodinových porad) se studenty, kterých se účastnil spolu s Václavem Králem vzniklo mnoho nápadů pro blízkou i vzdálenější budoucnost.

František Pova, foto Pavel Doseděl

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)