Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Prokop udělal z Fiesty RS WRC sněžný pluh (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Švédská rallye, druhý podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, je královstvím sněhu a ledu. Své o tom ví i Martin Prokop, který tuhle rallye nedokončil.

Jezdci ve Švédsku využívají sněhových bariér k tomu, aby rychleji projeli zatáčkou. Problém ovšem je, když je voda v pevném skupenství poněkud měkčí konzistence a navíc je napadaná v hlubokém příkopu. Martin nezvládl průjezd krizovým úsekem hned ve čtvrtek na druhé rychlostní zkoušce. Ztratil kontrolu a po menším smyku se zabořil bokem právě do takového příkopu. Jeho Fiona odmítala dál pokračovat v jízdě. Naštěstí se pochopitelně našel dav ochotných diváků, kteří jemu a staronovému navigátorovi Janu Tománkovi z problémů pomohli. Včetně jednoho traťového komisaře. Fiesta RS WRC Jipocar Racing Teamu pak pokračovala závodním tempem dále, byť s otevřeným zadním víkem. Doplatili na to dva diváci, kteří se ještě drželi tažných lan. Prokop se jim ale na svém facebookovém profilu omluvil.

Všimli jste si špatného titulku? Režie evidentně nezaregistrovala změnu spolujezdce, Rallye Monte Carlo Prokop absolvoval ještě s Michalem Ernstem. Podle posledních informací českou dvojici znovu potkaly stejné potíže na RZ 22, kde se opět zapíchli do sněhu. Podobné trable měl ale i Robert Kubica a další jezdci. Druhé soutěži MS zatím dominují Seveřané, vede Jari-Matti Latvala před kolegou z Volkswagenu Andreasem Mikkelsenem a Madsem Ostbergem (Citroën DS3 WRC).

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
11. 2. 2014 11:04
Re: BLBEČKOVE CO MU POMÁHAJÍ
Jsem schopen akceptovat, že měl radši pár sekund počkat, aby si byl jist, že se každý pustil a dostal se do bezpečné pozice, ale proč by měl ztrácet desítky sekund zavíráním kufru, to mi jasné není.
Avatar - Nerez
10. 2. 2014 17:36
Re: Nakopat do *
Ti piloti jsou profíci, o tom žádná.
Jen Prokopovi trochu m*dlo v palici.
Avatar - Nerez
10. 2. 2014 17:35
Re: BLBEČKOVE CO MU POMÁHAJÍ
Tady jsou silná slova na místě. Vždyť mohl někoho zranit, nedejbože i hůř. Nemusel jim potřást pravicí, ale logické by bylo zavřít kufr a přesvědčit se, že je vše ok. Ztratil by dejme tomu dalších 30s, než by se potom ještě připásali. Ale když byl 4 minuty zahrabanej, vem pár vteřin čert. stejně nemohl pomýšlet na nějaký výsledek.
Mám rád rallye, ale zrovna tohle jsou momenty, kdy pověst rallye dostává na frak.
Ještě, že se to toho nechytla televize Noha.
9. 2. 2014 13:02
Re: BLBEČKOVE CO MU POMÁHAJÍ
Ano, tam už diváci nebyli. [odkaz]
9. 2. 2014 12:59
Re: BLBEČKOVE CO MU POMÁHAJÍ
On se za to posléze omluvil: [odkaz]

Problém je, že člověk je v takové situaci rozpumpovaný. Takovéhle překotné odjezdy jsou normální. Ani není čas v takové situaci ještě vystupovat z auta, potřást jim všem rukou, vše zkontrolovat a až pak jet. Holt nepředpokládal, že měl někdo ta lana omotaná kolem rukou. Určitě je to pro něj poučení, že příště radši chvilku počká, ale nevidím zde důvod pro nějaká silná slova.