Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík a spol. vs. Tesla Model 3: Video, které nemělo nikdy vzniknout!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (80)

Když se Martin Vaculík na sociálních sítích pochlubil, že testuje Teslu, strhla se lavina různorodých připomínek a dotazů. Většina měla jedno společné: Bude video? Ano… tady je!

Technický specialista Světa motorů se nijak netají svou vášní pro automobilovou techniku a spalovací motory. V poslední době však stále častěji zkouší i elektromobily, vzpomeňme například dlouhodobý test elektrického crossoveru Hyundai Kona. Vozy značky Tesla však Martin Vaculík donedávna míjel bez povšimnutí. Nakonec ale i on jeden takový vyzkoušel.

Odemknout video

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (80)

Doporučujeme

10. 8. 2022 21:06
Re: objektivní zhodnocení
Tak za prvé: hodiny fyziky schází především tobě.
Bo motor s permanentními magnety ''plachtit'' prostě neumí.

Za druhé: Tesla má tempomat. ;-)
10. 8. 2022 21:04
Re: objektivní zhodnocení
Otázka zněla, pokud nelze použít tempomat nebo autopilot.

To je konkrétně v jakých případech?
4. 8. 2022 21:50
Klidně se mě zeptejte
Napsat o Tesle Model 3 něco jiného, než chválu na úspěch Elona Muska ve snaze dostat elektrické auto plné náročných technologií, o kterých se nikomu před patnácti lety ani nezdálo, mezi lidi s průměrnými příjmy mi připadá jako tupost.
Některé skvosty v diskuzi mi připadají jako zpráva pro Chocholouška, anebo možná důkaz smrtící kombinace nedostatku znalostí a naprostého výpadku intuice - tady mám na mysli např. "příspěvek" autora "rohYpnol", který píše "naprosto tristní prostornost Tesly 3, kdy především zadní výška sedáku je pro dospělé osoby vzadu totálně nepoužitelná", přitom v poslední Superbu je vzadu na výšku 89cm, v Tesle Model 3 92cm.
Jsem k Modelu 3 dost kritický, takže se na mě neváhejte obrátit s dotazem na detaily.
Avatar - Ondore
4. 8. 2022 12:25
Re: objektivní zhodnocení
Matej napísal, že: "Tiez ma prekvapilo a zaskocilo, ze tesla nedokaze rekuperovat brzdou." Možno som to vo videu prepočul, ale ak Matej chce, nech sem dá čas kde to bolo. Ja som počul Vaculíka, ako sa rozčuloval nad rekuperáciou, ktorá nastáva pri tom, ako dá nohu dole z plynu a ako sa v staršej Tesle nedá nijako nastaviť (novší firmware už takúto možnosť má, ale ani to nie je dokonalé). Tesla pri stlačení brzdového pedálu samozrejme rekuperuje.
3. 8. 2022 23:40
Pobavilo...
Když pominu tu komickou vložku toho prvního klučiny, který to nejspíše myslel zcela vážně, tak ten druhý byl aspoň technicky zdatný, i když to říkal poněkud kostrbatě a místy pro většinu lidí zabíhal zcela zbytečně do elektrotechnických podrobností. Ale už nejspíše chápu, proč zrovna tuhle hračku na baterky mají v oblibě někteří jedinci. Klidně bych si tipnul, že budou patřit zrovna mezi ty řidiče, kterým dělá synchronizace úkonů při manuálním řazení, stejně tak některé zvyklosti u automatu ve spojitosti se sledováním provozu poněkud problém. Tesla jim totiž umožní ovládat auto jednou nohou a jedním pedálem, proto mají tento mód dle toho druhého klučiny nejraději, čili stejně jako ovládat dětské autíčko a s hromadou asistentů k tomu. Tím se můžou více věnovat mega displeji a pokračovat ve své dětinské zábavě, od které je řízení spíše zdržuje. Kdo by tedy z nich potřeboval mít konfigurovatelnou přístrojovku na tom mega displeji, což by každý normální řidič uvítal. Krb, gamesa, streamování videí je to, co na tom displeji potřebují, ale akorát je zbytečně ještě malej :D