Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Levante dostane plug-in hybrid z minivanu Pacifica

Michal Fokt
Diskuze (3)
Koncernové sdílení techniky se zajímavě projeví na luxusním crossoveru Maserati Levante. Dostane stejný systém pohonu jako jeden americký minivan.

Italský luxusní crossover Maserati Levante se živě představil v Ženevě zatím pouze s imageově odpovídajícími benzinovými biturbo šestiválci s 350 a 430 koňmi a nutným naftovým V6, odpovídající ekomotorizaci ale musí nabídnout i v USA, kde nejsou diesely zrovna v kurzu.

Proto se Levante bude vyrábět i ve verzi plug-in hybrid, přičemž dárcem orgánů bude v tomto případě dost neprémiový model - Chrysler Pacifica, jinými slovy nejnovější vydání velkoprostorového modelu, známého doposud jako Town & Country. Ale pokud si odmyslíte minivan se třemi řadami sedadel, nejedná se o nic méněcenného - atmosférický 3,6litrový V6 Pentastar s Atkinsonovým cyklem a výkonem 185 kW, doplněný elektromotorem a 16kWh Li-Ion akumulátorem, jenž zajistí v městských aglomeracích až 48 "bezemisních" kilometrů.

Je pravděpodobné, že se Levante PHEV do Evropy nepodívá, ostatně i ve Státech jde spíše o otázku prestiže než závratné prodeje. Všichni konkurenti vozu totiž PHEV verze mají a Levante tedy ve hře nemůže chybět, jakkoli se podíl plug-inu na prodejích vozu odhaduje na pouhých 6 %.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - wakantanka
8. 3. 2016 18:47
Ale je ten
svet zrazu akysi mensi. :-)
8. 3. 2016 18:42
6%
to je v druhem desetileti 21 stoleti sakra uspech pokud se naplni nebo jej dokonce prekona
Avatar - CoureSportivo
8. 3. 2016 18:29
Pokiaľ viem...
Pokiaľ viem tak FCA ma po Levante v pláne rozšíriť hybridy po celom koncerne, čo už aj bolo na čase lebo mám pocit že FCA v tomto dosť zaostáva aj keď to možno nieje teraz problém tak po čase by mohli na to doplatiť.