Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Quattroporte VI: Premiéra na podzim ve Frankfurtu nebude

Diskuze (14)
Aktualizováno: od zdroje přímo z automobilky máme potvrzeno, že se nové Quattroporte v roce 2011 nedočkáme.

Neoficiálně bylo jasno: nová generace Maserati Quattroporte se světu ukáže v září ve Frankfurtu. Od zdroje přímo z automobilky ale máme potvrzeno, že v roce 2011 se premiéry Quattroporte nedočkáme. Původní termín odhalení nového sedanu sice měl mířit na podzim 2011, ale aktuální stav to už není. Nový model tak uvidíme až v roce 2012.

Současná generace, ve výrobě od roku 2004, ročně uspokojí zájem 5000 zákazníků (pro srovnání Quattroporte IV se vyrobilo za 7 let dohromady 2400 ks), Maserati chce ale s nástupcem poskočit ještě o řád výš. Quattroporte s pořadovým číslem šest by se mělo ročně vyrobit 10 až 20 tisíc kusů.

Očekává se, že z tohoto důvodu bude nová generace menší a také pochopitelně levnější. Jak se ambiciózní prodejní cíl promítne do techniky nového modelu, to zatím není zřejmé. Maserati chce každopádně zvýšit tržní podíl v segmentu z 3 na 8 %.

Základní cena by měla atakovat hranici 2 miliony korun, jak je v segmentu pětimetrových limuzín obvyklé.

Kromě přímého nástupce Quattroporte se v Maserati pracuje také na menším sedanu, který by zamířil do segmentu vyšší střední třídy. Tento model obsadí cenový segment od 55 do 70 tisíc euro a nabídne italskou alternativu k autům jako BMW M5 nebo Mercedes-Benz CLS.

Diskuze (14)
24. 3. 2011 21:28
FANTASY
Osobně bych se přimlouval za zřízení nové rubriky na hlavní stránce s názvem - Fantasy. Ta rubrika by nepochybně trefně odrážela realitu výroby italských aut.

Je přece nedůstojné, číst zde o všech automobilkách světa, co vyrábí, a jen o italských automobilkách, co vyrábět budou. Jistě, chápu, jde-li o realitu není psát o čem. Ale i tak. Já to přímo vidím - ty nadpisy - Fantasijní 4C, tam bysme se dočetli, že někdy (rozumíš, hlavně žádné pevné termíny) vyjede nejlehčí auto vesmíru, u něhož je kilo za litr, tomu se říká alfa...

No, a dnes by tu býval byl další článeček s názvem - Maserati bude. Rozumíš u italských aut nejde o to, co si můžeš koupit zejtra, nýbrž o to, co jednou možná bude.

Ono nakonec, to by ti mohli ve třídě kluci i věřit - když jim řekneš, že sis chtěl koupit na podzim nové QP, ale že Maserati hodil ručník do ringu, tak že jsi z toho vycouval, neb je přece nebudeš prosit, a že jako sis raději koupil novou autodráhu Carrera, to zabere natuty. Podle mě dost věrohodný. Aspoň já bych ti to určitě uvěřil...

BRAVO QP... ;-\
24. 3. 2011 15:06
Re: velkost
tak je to spravné, tak to má být... ;-) :yes:
24. 3. 2011 14:50
velkost
Nejak mi iba nesedi tvrdenie, ze by nastupca mal byt mensi... myslim si, a niekde som sa aj docital, ze prave planuju, ze model trosku porastie, aby sa navzajom nekanibalizovali s tym planovanym mensim modelom. Ktory ma konkurovat vykonnejsim variantam 3er a spol...
Pride mi totiz, ze 5er uz priestorom teraz davno dohana 4porte...
Avatar - T613
24. 3. 2011 12:18
Re: Maserati
někdy je třeba ti vykat >:D
Avatar - Barrichello
24. 3. 2011 12:15
Re: Maserati
Je todbře že bude nástupce.
Tohle auto je nádherný a když ho náhodou občas někde vidím, vždycky se ohlédnu.