Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati se nechce spoléhat pouze na elektromobily

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Maserati se připravuje na výrazné omlazení svého portfolia modelů. V souvislosti s ním je velmi často zmiňována rozsáhla elektrifikace pohonu vozů s trojzubcem ve znaku. Spalovací motory přitom nemají hrát druhé housle.

 

Maserati chce podle plánů, zveřejněných v loňském roce, kompletně proměnit svou nabídku do roku 2022 a to prostřednictvím zcela nových modelů, nových generací stávajících vozů a samozřejmě i za využití modernizací.

V souvislosti s těmito plány je zmiňováno, že všechny vozy mají být elektrifikované s tím, že se počítá s osmi plug-in hybridními verzemi modelů a čtyřmi čistě elektrickými variantami. Novinkou v nabídce značky má být elektrický sportovní model Alfieri a také SUV segmentu D, tedy menší než dnešní Levante.

Skutečnost, že se Maserati připravuje na rozsáhlou elektrifikaci pohonu svých modelů, nemá znamenat, že se u ní spalovací motory připravují na ústup ze scény. Al Gardner z vedení Maserati North America v rozhovoru pro magazín MotorTrend uvedl, že Maserati je značka, která nebude nikdy zcela elektrická.

Důvodem pro zachování spalovacích motorů u vozů s trojzubcem ve znaku mají být především emoce, které jim poskytují především zážehové motory. Zároveň má v zachování spalovacích motorů v nabídce automobilky Maserati hrát roli i její historie a současná strategie, kdy mají její vozy představovat luxusní zboží, které nevzniká ve velkých sériích.  

Zdroj: MotorTrend

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
7. 5. 2019 21:05
Re: Maserati, Fuj, styď se !!!
a to dokonca planuju ofenzivu
https://www.auto.cz/…u-novinku-128890
.. som zvedavy aka novinka pride tento rok... ak to cele nie je len blby vtip ..
ved to pozname .. talianske znacky a ich smele plany pri ktorych to skoro vzdy
zavana viac prilisnym optimizmom a emociami ako realnostou a zdravou
logikou ....