Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati vypustilo do ulic maskovanou novinku, pod kapotou má zcela nový motor

Ondřej Mára
Diskuze (15)

V ulicích italské Modeny se od včerejšího večera prohání nový maskovaný prototyp Maserati, který by měl pomoci s vývojem celé řady připravovaných novinek.

Fotografie maskovaných prototypů nových aut jsou obvykle dílem špionážních fotografů a různých motoristických nadšenců, kteří byli ve správný čas na správném místě a ulovili pár pěkných momentek. Značka Maserati však vydala tiskovou zprávu, kde na nový testovací prototyp doslova upozorňuje.

První testovací ‚mula‘ pro vývoj nových pohonných jednotek Maserati dnes v Modeně opustila brány (závodu) Viale Ciro Menotti,“ říká hned v úvodu tisková zpráva. Automobilka navíc dodává, že speciální „mulu,“jak se běžně označují podobné prototypy, zdobí folie odkazující na slavnostní událost v květnu 2020.

Pod kapotou experimentálního modelu by měla být zcela nová pohonná jednotka, která byla vyvinuta i postavena v Maserati a do budoucna by se měla stát základem nové rodiny motorů určených exkluzivně pro připravované modely značky. O jaké modely má jít sice tisková zpráva neuvádí, my už ale naštěstí máme pár tipů.

Testovací mula by totiž mohla být základem produkčního modelu Alfieri, který byl světu poprvé představen v březnu 2014 a jeho oficiální premiéra se očekává právě v květnu 2020. Kromě toho však Maserati plánuje do budoucna představit i nové SUV, stojící v nabídce pod SUV Levante, a nástupce modelů GranTurismo a GranCabrio. Modely jako Ghibli, Quattroporte a Levante pak čeká postupná modernizace a následně i generační obměna.

Tím už ale zabíháme moc daleko do budoucnosti. V současnosti nám musí stačit informace, podle kterých plánuje Maserati využít data z kilometrů najetých prototypem pro svůj řidičský simulátor v Maserati Innovation Lab, který by měl být jedním z nejsofistikovanějších na světě. Tato pracovní metodologie pak bude využita k ladění a vývoji prototypů s finální karoserií a mechanikou.

Ondřej Mára
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
25. 11. 2019 17:54
Re: Budúcnosť
Do avataru si dáš Lanciu,potom pindáš na všetko Talianske a nakoniec si kúpiš Fábiu. :-)
Avatar - _beta
23. 11. 2019 23:24
Re: Budúcnosť
Áno.
Je to úplne legitímna otázka na jedinca čo tvrdí že dané talianske auto je úplne super.
Ale aj napriek tomu si kúpi iné, napríklad nemecké auto.
Avatar - speedfred
23. 11. 2019 12:30
Re: Budúcnosť
Tieto otázky ideš dávať v každej diskusii?
Avatar - speedfred
23. 11. 2019 12:29
Re: Budúcnosť
Tu je ale článok/diskusia o úplne inom aute ako vyrábajú momentálne či majú skladové zásoby.
23. 11. 2019 12:27
Re: Budúcnosť
Z tvého příspěvku jsem cítil jakousi škodolibou radost , že se Maserati nedaří. Pokud tomu tak není ok ;-)