Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati prozradilo, kdy představí zcela nový model. Bude to ten, na který se čekalo šest let?

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Italská automobilka se připravuje na plodné časy. Vše odstartuje novinkou představenou v příštím roce, o které se teď dozvídáme první podrobnosti.

Maserati, podobně jako Alfa Romeo, představilo nedávno aktualizovaný plán pro příští roky. Zatímco Alfa se musí smířit s tím, že některé okrajové modely do výroby nezamíří, druhou italskou značku čekají doslova žně. A nebudeme na mě muset čekat dlouho. Automobilka už před časem prozradila, že chystá zcela nový sportovní vůz, ke kterému nyní přidala termín premiéry – květen 2020.

Jak krátká videoupoutávka na sociálních sítích potvrzuje, novinka se představí příští rok v Modeně, což avizuje i římská číslice MMXX. Další podrobnosti si automobilka zatím nechává pro sebe.

Spekulací už se objevilo velké množství a většina z nich se shoduje na tom, že Maserati v příštím roce představí produkční verzi modelu Alfieri. Sporťák se prvně představil coby koncept už v březnu 2014, v době avizované premiéry se tedy na jeho sériovou podobu bude čekat přes šest let. Některé zdroje uvádějí, že auto dorazí v roce 2020 coby kupé, které o rok později doplní kabriolet.

Maserati už dříve avizovalo, že model Alfiery elektrifikuje. Počítá se s plug-in hybridní i čistě elektrickou verzí. Když na tento produkt přišla řeč minulý rok, hovořili Italové o voze se třemi elektromotory, pohonem všech kol a aktivním vektorováním točivého momentu. Kromě toho se objevila zmínka také o autonomní jízdě třetí úrovně.

Technické podrobnosti zůstávají tajemstvím, ale loňská prezentace Maserati Alfieri slibovala akceleraci z klidu na stovku okolo dvou sekund, přičemž se počítá s maximální rychlostí přes 300 km/h. Tvůrci říkají, že čistě elektrická verze bude ve srovnání s konvenční jen o 175 kg těžší, přičemž základy všech variant hojně využijí lehkého hliníku.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

17. 11. 2019 18:31
Re: rovnako ako alfa
A VW Polo je nič?
Avatar - Korendir
16. 11. 2019 20:44
Re: rovnako ako alfa
Se vsi úctou, myslím ze jste nikdy nejezdil ani porsche, ani jaguarem a ani maserati.
Avatar - 3_diamanty
16. 11. 2019 19:02
rovnako ako alfa
dalsia slubotechna z apeninskeho polostrova kde lava ruka nevie co robi prava a kde zastal cas ... dnes uz im neverim ani slovo.... a to som maserati mal kedysi vazne rad ... dnes ale treba povedat: zlate porsche alebo jag... :yes:
Avatar - Korendir
16. 11. 2019 09:40
Motorizace
Z článku to téměř vypadá, že bude jen elektrifikovaná verze, ale opak je pravdou. Nejprve přijde benzinová verze, 6hrnek 2,9l s 500/lehce přes 500k. Až pak dost později přijde elektrifikace