Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach ve Frankfurtu: 57S (450 kW) a Exelero (515 kW)

Ondřej Láník
Diskuze (46)
Frankfurtský stánek Maybachu připomene funkční prototyp Exelero a zatím nejsilnější Maybach s označením 57S, který by se měl začít prodávat ještě před příchodem letošní zimy...

Německý výrobce exkluzivních limuzín připravil superrychlou verzi, která má jednoduché označení 57 S. Viděli jsme ji už v Ženevě, ale protože prodej začne až v listopadu, jde stále o čerstvou novinku. Velké S v názvu pochází ze slova Spezial. Upravený dvanáctiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly má nyní nejvyšší výkon 450 kW a točivý moment dosahuje magické hranice 1000 Nm mezi 2000 a 4000 ot./min. Výše uvedené hodnoty budou zřejmě pochopitelnější uvedeme-li, že motor prošel rukama techniků firmy AMG. Rozlehlá limuzína dovede podle tiskové zprávy zrychlit na 100 km/h z klidu za 5 sekund, ačkoli pohotovostní hmotnost překračuje hodnotu 2,6 tuny.

Decentní úpravy se dotkly také vzhledu. Maybachu 57S je vyhrazena speciální edice barev, nový design masky chladiče, nová dvacetipalcová kola a přepracované koncovky výfuku.

Vysokému výkonu odpovídá upravený podvozek, který údajně dokáže bezpečně přenést gigantický točivý moment na kola a současně zachovává prvotřídní komfort na palubě. Jak je to ve skutečnosti naštěstí nemusí trápit většinu z nás. Sumička, kterou si účetní oddělění Maybachu za tohoto drobečka žádá, bude mít jistě řadu nul.

Stánek Maybachu doplní funkční prototyp Exelero, se kterým jel letos na jaře Klaus Ludwig rychlostí 351,45 km/h. Technici Mercedes Car Group zvýšili zdvihový objem dvanáctiválce na konečných 5908 cm3, optimalizovali nastavení dvojice turbodmychadel i několika dalších komponent agregátu. Vidlicový dvanáctiválec Exelera tak dosahuje maximálního výkonu 515 kW při 5000 ot./min, točivý moment vrcholí díky přeplňování již při 2500 ot./min hodnotou 1020 Nm. Více o Maybachu Exelero naleznete ve starším článku.

Ondřej Láník
Diskuze (46)
25. 8. 2005 22:34
Re: JAK KUPOVAT AUTO - 3
:-) Teď je to ještě sranda... vyčkej na real. Bez gum na podlahu nelze v zimě jezdit, lékárničku a trojůhelník mít musíš (mimo Bertoňáka), a až ti to sečtou, tak se lekneš, co musíš ještě dokupovat. Ale pravda je, že dnes patří k té hře to, že ti koberečky a to povinné vybavení skoro všude přihoděj, ani nemusíš natahovat moldánky ;-)
25. 8. 2005 22:20
JAK KUPOVAT AUTO - 3
Tak jasný - halb und halb, leasing nebo půjčka. A nový. O jetejch jindy. Proveď selekci doma s nohama na stole. Informace čerpej z auto.cz, a pokud jednoho vybereš, vlez do prodejny a vlez do něho, zatím na stojáka. Vylez a vyžádej katalog a ceník. Tvař se, jako bys kupoval dvakrát tejdně tahač Scania. Doma piš a sestavuj kombinace. Auto má mít koženej volant, klimačku, tempomat CD a vyhřívaný sedadla. Všechno ostatní je na nic. Kůže je dobrá. Je výborná, údržba tě bude bavit, protože si v OBI koupíš za třistapade překrásně vonící emulzi na kůži a jednou za dva měsíce ji s tím pohladíš... Látka je levnější, ale hůř se čistí. Kola - jdi vždy na max šíři, co ti nabízej a samo ne plechy. U malého auta je vizuální optimum kolem 195. Dnes to chce minimálně 15ky. Sestav si to, vypočítej a až se rozhodneš do toho prásknout, vlez tam znova - vem si kravatu a vylešti si boty. Posaděj tě na židli pro křeny a budou to s tebou sepisovat. Až se dostanete k závěrečné ceně, požaduj bonusy - zdarma koberečky, lékárničku, trojúhelník, zámek řadičky. Možná nadto uhraješ i nějakou slevu ještě z ceny. Ale nepřeháněj to. Důstojnost hraje roli... Půjdou ti na ruku, protože ty hlavní prachy jim budeš předávat až budeš jezdit na servis. Kupní cena až tak přitažlivá není - marže jdou dolů... Dáte do kupy leasingovou smlouvu a tu si před podpisem přečti!!! Všechno co podepíšeš musíš dostat. Při odchodu oba víte co, za kolik a kdy. Od této chvíle budeš zažívat obdobný pocity, jako tvoje holka, až ji jednou zbouchneš (jí to ale neříkej, nepochopila by tě). Snad ti auto dodaj dřív, než za devět měsíců, ale patří k dobrému vychování počkat mezi 2 -3 měsíci. Ušijou ti to na míru. P.S. Na auto nadávej žádný doplňky mimo ty, cos objednal. Teda pokud nehodláš bejt na silnici za šaška. Auto s doplňkama je totiž jako chlap (no, chlap...) s náušnicí - k smíchu ;-) :yes:
25. 8. 2005 21:59
Re: Maybach Exelero
Mám vyřídit pozdravy od Al Capone ;-) :yes: :yes: