Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-3: Ukáže se malé SUV již v Los Angeles?

David Bureš
Diskuze (16)
Japonská automobilka Mazda nyní rozsáhle modernizuje nabídku svých modelů. Expandovat chce také do nových segmentů.

Před blížícím se autosalonem v Los Angeles automobilky začínají odhalovat modely, které v Kalifornii představí. Mazda se v LA zřejmě pochlubí malým SUV odvozeným od hatchbacku 2. Tvrdí to australský server Motoring s odvoláním na nejmenované zdroje z Japonska.

Mazda zprávu o debutu s pravděpodobným jménem CX-3 odmítla oficiálně komentovat. Již loni se ale objevily informace, že vedení automobilky dává malému SUV vysokou prioritu a že se tohoto modelu dočkáme dříve, než jsme čekali.

Novinka samozřejmě využije kompletní balíček techniky Skyactiv, který bude v jejím případě vycházet z platformy nové generace malého hatchbacku 2. V nabídce motorů se tak patrně objeví zážehové a vznětové patnáctistovky.

Podobně jako mnohá jiná malá SUV bude i CX-3 nejspíš dostupné pouze s pohonem předních kol. Většině zákazníků takové řešení stačí a čtyřkolku nepožadují.

Design CX-3 je zatím neznámou, jistotou pouze je, že bude opět použit designérský směr Kodo. Tvary by mohly navázat na malý hatchback 2.

Mazda si pro autosalon v Los Angeles údajně nechystá jedinou novinku. Podle zdrojů Motoringu se v Kalifornii můžeme těšit na celkem tři premiéry od této japonské značky. CX-3 na stánku Mazdy doplní modernizovaná CX-5 a zatím neznámý vůz.

Příchod SUV CX-3 je součástí modelové mezigenerační výměny a další expanze nabídky japonské značky Mazda. Do března 2016 chce automobilka představit pět nových modelů. Dva už známe – jsou jím nové generace modelu 2 a roadsteru MX-5 – další teprve budou představeny. Vedle CX-3 se bude jednat o nové generace MPV 5 a SUV CX-9.

V delším časovém horizontu se můžeme těšit na další novinky. Mezi nimi zřejmě nebude chybět dlouho očekávaná nová generace sporťáku RX-7, spekuluje se také o příchodu modelu 1 určeném pro rozvojové trhy nebo modelu 6 ve verzi kupé.

Důležitou novinkou bude také druhá generace techniky Skyactiv, která by měla nastoupit na konci tohoto desetiletí. Modely s úspornějšími spalovacími motory s minimálními emisemi CO2 patrně doplní i plug-in hybridy a elektromobily.

David Bureš
Diskuze (16)
28. 10. 2014 18:24
Re: Mazda debuting all-new CX-3 at 2014 LA Auto Show
toto je super reakcia na článok. dal si odpoveď na otázku v nadpise článku. chválim
:yes: :-!
p.s.: kto povedal, že nebude 4x4? ;-)
28. 10. 2014 13:00
Re: Mazda 6 GT
Čiže ty by si chcel mazdu 6 all-road.
moje nervy, len to nie.
28. 10. 2014 12:54
Re: to budou vsechny mazdy od ted uz uplne stejne??
A Citroen tam zase dá hnusné zdvojené svetlá. >:D
28. 10. 2014 12:42
Mazda 6 GT
Byl bych rád kdyby udělali mírně vyšší model Mazdy 6. Něco jako BMW 3 Grand Turismo.
Jízdní vlastnosti budou určitě mírně horší, ale výrazně lepší než CX-5, ale hlavně zákazníci dostanou vyšší posez a auto bude působit ještě hodnotnějším dojem - můj vlastní pocit!

Mazda 6 kupé je nesmysl >:D
Avatar - Shr3k
28. 10. 2014 11:56
Mazda debuting all-new CX-3 at 2014 LA Auto Show
[odkaz]