Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren představuje vlastní šampionát. Zazávodí si jen vyvolení

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Britská automobilka kráčí ve stopách dalších tvůrců sporťáků a představuje vlastní závodní sérii. První podnik se již uskutečnil, příští rok nás čeká kompletní kalendář.

Vlastní závodní série automobilky, pro niž jsou stěžejní zejména sportovní vozy, není ve světě ničím neobvyklým. Svou sérii pořádají u Ferrari, Lamborghini či Maserati. Německé Porsche jich má dokonce několik. Nyní se mezi ně řadí také McLaren, který soutěž připravil v rámci programu Pure McLaren.

Všichni závodníci dostanou k dispozici model 570S GT4 s kompletním technickým a inženýrským týmem. Ti se budou starat o maximální přípravu auta, zatímco se jezdec bude učit teoretickou část s odborným školitelem před každým závodním víkendem. Nejde tak úplně o pěstírnu nových okruhových talentů, příležitost v této sérii dostanou zejména zákazníci značky.

Závodní vozy jsou osazeny dvakrát přeplňovaným osmiválcem o objemu 3,8 litru. Vyznačují se karbonovým monokokem a úpravami speciálně určenými na okruhy. Nechybí hladké pneumatiky, vylepšená aerodynamika a samozřejmě ani „vykuchané“ pracoviště řidiče.

Pod hlavičkou Pure McLaren odstartoval o uplynulém víkendu první závod nové série, jenž se uskutečnil na jihofrancouzském okruhu Paul Ricard. V rámci třídenního programu se zde utkalo deset závodníků. Příští rok už McLaren slibuje kompletní kalendář, čítající ty nejznámější evropské okruhy. Britové avizují závody na domácím Silverstone či na legendárním belgickém Spa-Francorchamps.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)