Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren propustí kvůli koronaviru více než čtvrtinu zaměstnanců

Diskuze (0)

Britský výrobce luxusních sportovních aut a majitel jednoho z týmů formule 1 McLaren Group propustí 1200 zaměstnanců, tedy více než čtvrtinu z celkového počtu 4000.

Rušení pracovních míst je součástí navrhovaného restrukturalizačního programu, který má firmě pomoci vyrovnat se s dopady pandemie nemoci covid-19. Propouštění se dotkne míst v celé skupině, tedy automobilky i závodní části, uvedla společnost ve svém dnešním prohlášení.

Zrušení motoristických událostí a pozastavení výroby a maloobchodního prodeje po celém světě měly výrazný dopad na výdělečné aktivity skupiny. Závody formule 1 byly pozastavené a objednávky aut kvůli pandemii prudce klesly.

"Je to postup, kterému jsme se tvrdě snažili vyhnout, již jsme přijali dramatická úsporná opatření ve všech oblastech našeho podnikání. Nemáme jinou možnost, než snížit velikost naší pracovní síly," uvedl výkonný předseda Paul Walsh.

Společnost vyrábí závodní vozy i auta pro běžný provoz. Má továrnu ve Woking, kterou navrhla společnost architekta Normana Fostera. Má také technologické centrum v Sheffieldu. Většina propuštěných bude z Británie, tým formule 1 opustí 70 z celkem 800 zaměstnanců, uvedl server BBC.

Diskuze (0)

Doporučujeme