Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Méně pracovních úrazů díky dynamickému řízení Volvo Trucks (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Podle studie provedené společností Volvo Trucks má více než polovina evropských řidičů nákladních vozidel potíže s bolestmi zad, krku a ramen.

Společnost Volvo Trucks v rámci studie oslovila v letech 2011 a 2012 celkem 160 evropských řidičů a ukázalo se, že potíže s bolestmi zad, ramen a krku má více než polovina řidičů. Průzkumu se zúčastnili převážně muži věnující se dálkové přepravě.

V roce 2011 byla Evropskou agenturou pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci provedena jiná studie, která ukázala, že 54 % žen a 37 % mužů v Evropě pracujících v dopravním odvětví má potíže se svaly a klouby. U řidičů se nejčastěji jedná o záda, ramena a krk.

V rámci průzkumu uvedlo 43 % německých pracovníků, že mají bolesti spodní části zad. Potíže se zády, které jsou často spojovány s mechanickými vibracemi, jsou nejčastější nemocí z povolání u belgických přepravců. Španělští přepravci uvedli v letech 2000 až 2005, že 90 % pracovních úrazů se týkalo svalů nebo kloubů.

Jak vysvětlil Peter Bark z Institutu dopravního výzkumu, kde se věnuje výzkumu zdraví a bezpečnosti, napínání svalů v rukou a krku, společně s opakovanými pohyby, představuje pro určité svalové skupiny velkou zátěž. Pevné držení volantu pochopitelně přispívá k dalšímu zvýšení napětí. Velké svaly, jako například bicepsy, nejsou tak citlivé, avšak při namáhání předloktí a některých svalů spojených s prsty a rukama je riziko únavy vyšší. Stejně tak vede k únavě i namáhání ramen odkud se bolest se navíc může snadno rozšířit i do zadní části krku.

Na základě výsledků z průzkumů vyvinula společnost Volvo Trucks nový systém řízení Volvo Dynamic Steering, který výraznou měrou omezuje pohyby volantu, které jinak běžně vznikají při jízdě na nerovných vozovkách. Tím je řízení pro řidiče nejen snazší a pohodlnější, ale je snížena dlouhodobá zátěž svalů a kloubů.

Díky Volvo Dynamic Steering stačí při pomalé jízdě na běžných vozovkách vynaložit k otáčení volantem sílu přibližně o 75 % menší. Při jízdě na hrbolatých silnicích navíc dynamické řízení téměř zcela eliminuje jakékoli chvění (o 95-100 %). V kombinaci s automatickou převodovkou I-Shift dochází k výraznému snížení tlaku, s nímž se řidič musí vypořádat.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)