Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes A 45 AMG Petronas Green Edition: Formulová limitka pro Japonsko

Michal Fokt
Diskuze (1)
Mercedes chystá pro japonský trh speciální edici hot-hatche A 45 AMG, věnovanou hlavnímu sponzorovi továrního efjedničkového týmu, jímž je těžařský a petrochemický koncern Petronas.

Zdá se, že je malajsijský státní podnik, jehož byznysem je těžba a zpracování ropy a zemního plynu, v Japonsku dost aktivní, protože právě jeho jméno si automobilka Mercedes-Benz vybrala k označení nejnovější speciální edice pro Zemi vycházejícího slunce.

Jedná se o třicetikusovou limitku hot-hatche A 45 AMG s přídomkem Petronas Green Edition, které má připomínat skutečnost, že je Petronas hlavním sponzorem továrního týmu Mercedes AMG ve formuli 1. V zásadě se jedná o v Evropě známé A 45 AMG Edition 1 s karbonovým spodním bodykitem, střešním křídlem a kryty zpětných zrcátek, jenž dostal polepy karoserie a další detaily, jako je vnitřek předních světlometů, rámeček masky chladiče nebo lemy spoilerů a kol v zelenomodré barvě, charakteristické pro malajsijskou společnost.

Tento nápad byl ještě ve větší míře zopakován v kabině, která v příslušném tomto odstínu vyvedené výdechy ventilace, středový proužek volantu, volící pádla pod volantem, ramena volantu, části sedadel, stehování čalounění, koberečky a další drobnosti. Jedná se čistě o vizuální změny, co se přeplňovaného dvoulitru o výkonu 360 koní a s točivým momentem 450 N.m týče, nedošlo k žádným změnám, i nadále pohání všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. Na kolik si Mercedes zelenkavé doplňky cení, není zatím známo.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
2. 2. 2014 18:56
limitka
Na můj vkus trochu divoké, ale jinak vzhledem k 30 kusům - sběratelský kousek. Pro individualizaci rozhodně :yes: