Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz A 45 AMG Edition 1: Pruhy a drsnější vzhled

David Bureš
Diskuze (11)
Edition 1 je paket stylových doplňků, technika nejsilnější verze nové generace třídy A zůstala nezměněna.

Mercedes-Benz tradičně podporuje rozjezd svých modelů verzí Edition 1. Po nedávno představeném CLA Edition 1 tu je stejnojmenná edice pro A 45 AMG, která hraje na hodně drsnou notu.

A 45 AMG v provedení Edition 1 je vybaveno aerodynamickým paketem, jehož součástí je střešní spoiler na zádi auta, větší přední splitter a křidélka na předním nárazníku.

Karoserie automobilu je lakována bílou Cirrus, která je doplněna grafitovými pruhy na boku, kapotě a střeše. Celek doplňují červené doplňky, červeně lakovány jsou brzdové třmeny, středy kol nebo část zadního spoileru a vnějších zpětných zrcátek.

Kola z lehkých slitin jsou 19palcová, zákazníci mohou vybírat mezi verzemi v titanové šedé a matně černé. Rozměry pneumatiky činí 235/35 R 19.

Také v kabině tohoto hot-hatche se objevují červené detaily. Sedadla AMG Performance jsou čalouněna kombinací syntetické kůže Artico a mikrovláken Dinamica. To na volantu se mikrovlákna Dinamica objevují spolu s Nappa kůží.

Technika se nezměnila. A 45 AMG Edition 1 je tak poháněn dvoulitrovým benzinovým čtyřválcem přeplňovaným turbodmychadlem, který dosahuje výkonu 265 kW (360 k) a točivého momentu 450 N.m. Tuto sílu na všechna kola přenáší sedmistupňová dvouspojková převodovka AMG Speedshift DCT.

Cena paketu Edition 1 pro A 45 AMG bude oznámena na blížícím se autosalonu v Ženevě, kde se odehraje i světová premiéra standardního A 45 AMG.

David Bureš
Diskuze (11)
17. 2. 2013 22:35
zoom zoom
cim vic lizatek, tim vic AMG, ale ty sedacky :yes:
Avatar - CHerokee
17. 2. 2013 20:55
Re: Kolotočár Edišn
AMG není pro široké vrstvy, jsou to klenoty...
Avatar - boost.
17. 2. 2013 18:36
Re: drsnejsi vzhlad?
Vtipalku... Jestli ti prijde ta Kia "drsnejsi" (a tim nemyslim hezci), tak je s tebou asi neco spatne.

Dat na Mercedes pruhy vypadajici jak ty od BMW M Performance, zadni spoiler a rude prouzky chce odvahu a nejsem si jist, jestli to neprepiskli. To auto uz nepotrebuje zadne takove nesmysly, ktere patri na jina auta. I A 180 s AMG pkg vypada dost agresivne a pekne. Jenze dani za tohle, aspon dle meho nazoru, je nutnost instalace velkych kol s agresivnim "fitmentem" a snizeneho podvozku aby se vyvazily dynamicke prolisy, vydechy a previsy. Docela by se mi na tom libily limcove disky, Rotiform anebo old school BBS. Tohle by bohate stacilo, hned to bude vypadat stokrat lepe nez serie.

Mene je nekdy vice a Mercedes by si to mel nekdy uvedomit.
17. 2. 2013 17:37
MB
MB posledních pár let už nevyrábí vozy pro staré dědečky a starší pány, ale MB se řádně vzpamatovalo a co jsem se jako puberták díval po audi nebo BMW, tak audi si oproti novým modelům od MB ani neškrtne a na BMW také už docela ztrácí s tou jejich nudnou maskou a překulacenou karoserií.
17. 2. 2013 17:32
Kolotočár Edišn
Sorry, ale ak by s tym prisla nejaka nearijska automobilka, tak je vsetkym akurat na smiech. V Azii to mozno pojde na dracku. Inak asi tazko. Pri cene AMG verzie budu cielovou skupinou skor pani v strednom veku ako mladez, pochybujem, ze ich to oslovi v sirsej miere 8-s