Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG pracuje na čistě elektrickém sportovním modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Mercedes-AMG vedle modelů s hybridním pohonem nabídne i elektromobil a údajně se již začalo s přípravami jeho vývoje.  

Mercedes-AMG se v současnosti plně soustředí na vývoj hypersportovního modelu Project One s hybridním pohonným ústrojím. V budoucnosti se ovšem můžeme od této značky dočkat i čistě elektřinou poháněného supersportovního modelu.

Tobias Moers, stojící ve vedení Mercedes-AMG, již během loňského autosalonu v Los Angeles v rozhovoru pro magazín Autoblog zmínil, že nevylučuje vznik nového vysokovýkonného vozu s elektrickým pohonem a uvedl tehdy, že se může jednat o ideového nástupce modelu Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive.

Ola Kallenius, člen představenstva Daimler AG, v rozhovoru pro magazín Autocar v souvislosti s novinkami pro autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem, potvrdil, že Mercedes-AMG již zahájil přípravu na vývoj svého prvního sériově vyráběného výkonného elektromobilu.

V současnosti se má jednat o hodnocení možných konfigurací budoucího elektromobilu a Ola Kallenius k tomu neuvedl bližší informace, ale zmínil, že nejen pro Mercedes-AMG je důležité se dostat do bodu, kdy již nebude důležité řešení pohonu, ale jen jeho schopnosti.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, který byl uveden v roce 2012 i jeho prototyp SLS AMG E-Cell, jehož představení se odehrálo v roce 2010, představují specifické vozy, které i dnes přitahují pozornost svou technikou a jízdními výkony.

Připomenout lze, že prototyp SLS AMG E-Cell měl u každého kola jeden elektromotor a disponoval výkonem 392 kW (533 k). Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládal tento elektromobil za 4,0 s a na 200 km/h za 11,0 s.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, který byl odhalen v září roku 2012, disponoval nejvyšším výkonem 552 kW (750 k) a z 0 na 100 km/h akceleroval za 3,9 s. Na trh zamířil s cenou 416. 416.500 eur (podle tehdejšího kurzu 10,4 milionu korun). Podle dostupných informací se prodalo méně než 100 exemplářů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme