Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Arocs: Světová premiéra v Mnichově

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Třetí řada nákladních automobilů Mercedes-Benz se představila 28. ledna v Mnichově.

Mercedes-Benz představil předloni zcela novou generaci modelové řady Actros pro dálkovou dopravu. V loňském roce měla premiéru řada Antos, která je určena na krátké tratě. Právě představená řada Arocs najde využití především ve stavebnictví.

Nová modelová řada nabízí širokou škálu vozidel od podvozků pro sklápěče, domíchávače betonu až po tahače pro provoz na silnicích i mimo ně. K dispozici budou dvou, tří i čtyřnápravová vozidla s pohonem všech kol.

K jejich pohonu poslouží motory s výkony od 175 kW (238 k) do 460 kW (625 k) a zákazníci budou moci volit ze šestnácti různých výkonových variant. Rozpětí točivých momentů se bude pohybovat od 1000 do 3000 Nm. Již při uvedení na trh budou tyto pohonné jednotky k dispozici i ve verzích splňujících Euro VI.

Standardem pro Arocs je automatizovaná převodovka Mercedes PowerShift 3. V případě konfigurace podvozku bude možno volit od 4x2 s pohonem zadní nápravy až po 8x8/4 s pohonem všech čtyř náprav a řízením dvou předních náprav. V nabídce bude figurovat široká škála různých verzí odpružení.

Mercedes-Benz pro Arocs nabídne celkem sedm kabin ve čtrnácti různých verzích. Od modelových řad Actros a Antos se novinka určená pro stavebnictví odlišuje svým designem. Ten působí robustním dojmem a vyniká řadou funkčních prvků.

Nový Mercedes-Benz Arocs se začne prodávat v květnu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - Bubáq
1. 2. 2013 06:00
Re: Kedy Mercedes objaví ďalšie písmeno?
Ještě není všem dnům konec: A...SS! je také ještě k dispozici :-)
Avatar - guze
31. 1. 2013 14:09
Re: Kedy Mercedes objaví ďalšie písmeno?
:yes: >:D
31. 1. 2013 14:08
Re: nebrat
Ale má pravdu...
Avatar - Kolouš
3. 12. 2012 16:47
Re: Kedy Mercedes objaví ďalšie písmeno?
pokud jsou 4 slova zacinajici na A pod tvou rozlisovaci urovni, tak je problem nejspis jinde nez na strane MB!
Avatar - jozephko
3. 12. 2012 10:41
Kedy Mercedes objaví ďalšie písmeno?
Actros, Arocs, Antos, Atego a neviem ešte aké A-niečo. V tom sa už ani divá sviňa nevyzná. Kedy Mercedes objaví aj ďalšie písmeno, napríklad také B?
Podobný mišung má medveď aj u SUV-ečiek a dvojdverákov - SL, SLK, CL, CLK, , G, GL, GLK, GLA, M či ML, Už len čakám na označenie 120 GLS :-) (socialistický luxus od Škodovky).
Mal by ísť na školenie k BMW či Audi.