Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz B a M: Úspěšný vstup na český trh

Diskuze (14)
První vozy budou dodány až za dva týdny, Mercedes se ale už nyní může pochlubit úspěchem nových modelů.

Oficiální uvedení nových generací MPV třídy B a SUV třídy M je naplánováno na sobotu 19. listopadu 2011. Mercedes ale už přijímá objednávky delší dobu, konkrétně na B od září a na M dokonce od července.

Veřejnost měla možnost seznámit se s oběma modely zatím jen na frankfurtském autosalonu. K dealerům a na předváděcí jízdy se novinky dostanou až při oficiálním uvedení.

Přestože tedy zatím v ČR nebyly nové třídy B a M k vidění, Mercedes eviduje již řadu objednávek. Konkrétně třídy B se zatím prodalo 50 kusů, třídy M dokonce 100 kusů. U třídy je M navíc neobyčejně vysoký zájem o sportovní kit nabízený za zvýhodněnou cenu v rámci provedení AMG Style.

U třídy M klade české zastoupení velký důraz na novou čtyřválcovou verzi ML 250 BlueTEC, která by měla po předváděcích jízdách oslovit nemalou část zákazníků. Lákat na obě novinky mají i bezplatné servisní prohlídky po dobu 6 let/120 tisíc km a v případě třídy B také zvýhodněná hodinová sazba v autorizovaných servisech – maximálně 900 Kč/h.

Diskuze (14)
Avatar - WinDiesel
5. 11. 2011 09:28
Re: necudujem sa ze je o M-ko obrovsky zaujem
Nadpis článku je "B a M" takže vedle nesřílí a naopak trochu střílíš vedle Ty. "Výrazné" - to je velmi milé označení pro obludu. Pamatuji si, když přišel Ssangyong s Actyonem - to bylo řečí o tom jak je to ošklivé auto, následně BMW X6 vypadá jako o trochu lepší a hlavně větší kopie Actyonu - a oni to pomalu nestíhají vyrábět. A rozdíl je přitom snad jen v logu.
Avatar - WinDiesel
5. 11. 2011 09:24
Re: necudujem sa ze je o M-ko obrovsky zaujem
Lepší časy pro Mercedes. MLko, Béčko, potom Áčko, v mezičase nové GL a GLK (které bohužel ztratí hrany), potom obluda? která půjde po krku X6 a nakonec malý crossover GLC - jsem na to všechno zvědavý.
Avatar - WinDiesel
5. 11. 2011 09:21
Re: necudujem sa ze je o M-ko obrovsky zaujem
V USA se s tím musí počítat vždy. A M je původem z USA.
Avatar - WinDiesel
5. 11. 2011 09:20
Re: necudujem sa ze je o M-ko obrovsky zaujem
Tuhle jsem z toho viděl vylézat nějakou opečovanou blondýnu.
5. 11. 2011 09:11
Re: necudujem sa ze je o M-ko obrovsky zaujem
U aut jako ML či X5 na terénních schopnostech nezáleží. Většinu života ty auta stráví na silnicích velkoměst nebo na dálnici. Znáte někoho, kdo by je používal jako auto do terénu ?