Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Biome: Bionická studie auta budoucnosti

Diskuze (8)
Biome je studií Mercedesu, se kterou se stuttgartská automobilka na autosalonu v Los Angeles účastní designérské soutěže.

Mercedes překvapil americkou odbornou veřejnost, když svůj soutěžní koncept pro Los Angeles Auto Show Design Challenge předvedl jako model v měřítku 1:1. Vize budoucnosti pochází z ateliérů Mercedes-Benz Advanced Design Studios v kalifornském Carlsbadu.

Hlavní myšlenkou konceptu je propojení techniky a přírody. Všechny materiály mají mít přírodní původ, takže Mercedes trochu nadneseně označuje koncept Biome za součást ekosystému planet země.

Designéři Mercedesu při vymýšlení konceptu popustili uzdu fantazii a pustili se do oblasti genetického inženýrství. Auto je „vyrobeno“ z fiktivního přírodního kompozitu BioFibre, který je výrazně lehčí než kov nebo plast. Vůz se nemontuje na výrobní lince, ale roste ve školce. Genetický kód je rozdělen do dvou semínek – z prvního, které tvoří přední hvězdu, vyrůstá interiér, druhé (zadní hvězda) obroste interiér karoserií.

O podrobnostech biologického pohonu se automobilka příliš nerozepisuje. Palivo BioNectar4534 je produktem speciálně vyšlechtěných stromů, zároveň vůz díky fotosyntéze přeměňuje atmosférický CO2 kyslík. Díky svému biologickému původu je Biome také samozřejmě plně kompostovatelný.

Vzhledem k tomu, jak je tento koncept vzdálený od současného stavu vědy a průmyslu, asi nepřekvapí, že Mercedes ani nezkouší navrhnout termín, kdy by se mohl Biome začít vyrábět.

L.A. Auto Show Design Challenge 2010 - přehled projektů

L.A. Auto Show Design Challenge 2010 - Vítězové

Diskuze (8)
Avatar - W_Martini
23. 11. 2010 21:39
Nádhera
Musim teda říct že s tímhle mě Mercedes vážně moc potěšil. Fakt nádhera. A líbí se mi hrozně i ta myšlenka. Škoda že v nejbližších letech je to utopie. Ale fakt bomba, tyhle organo designy jsou obecně nářez. Něco podobnýho už kdysi uvedl i VW. Ten si zase představoval auto, který se dá modifikovat na nano- úrovni. Naproti tomu teď GM uvedlo koncept městských vozítek. Vypadá to jako helma, je to pomalý a fakt ošklivý fuj. Je to pro líný lidi kterým už ani ve středním věku nohy neslouží ( GM totiž předpokládá že z důvodu bezpečnosti to má jezdit jen po chodníkách)........?
Avatar - ManInBlack
23. 11. 2010 10:52
Biome
Tak ty biožvásty jsou naprostá chujovina, ale jako designové cvičení pěkný :-) Akorát, jak už tady někdo správně naznačil, by mě zajímalo, co si ti designéři šlehli, než na tomhle začali pracovat >:D
22. 11. 2010 23:55
Tohle je spis ostuda
Tohle je pro Mercedes spis ostuda. Neseriozni kecy k nicemu. Technika neni o svete, jaky by nekdo chtel, ale o tom, jaky je. Navic to ma vsechno pachut marketingove lzi.
Avatar - T613
22. 11. 2010 11:32
Re: Dobrej matroš,dejte mi taky ta semínka:)
no uvidíme časem co se z tebe vyklube
22. 11. 2010 11:17
Re: Dobrej matroš,dejte mi taky ta semínka:)
Pozor T613 druhá půle tvé věty,by se dala lehce přenést i na tebe :-! jinak jasnačka,že si dělám srandu ne?! >:D >:D